Industrieel en romantisch: zo combineer je deze woonstijlen

lichte woonkamer inspiratie met zwarte kozijnen een witte stellingkast, grijze bank en roze stoel Beeld vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 8 | fotografie Barbara Kieboom | styling Fietje Bruijn
Beeld vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 8 | fotografie Barbara Kieboom | styling Fietje Bruijn

Denk je aan romantisch, dan denk je al snel aan zoete kleuren zoals roze, rood en zacht pastel. Bloemenprints, satijn en sierlijke, klassieke vormen ademen romantiek, wat je terugziet in de romantische woonstijl. Ben je echter op zoek naar een evenwichtige balans met een wat stoerder tintje? Combineer het zoete dan met het industriële, voor een stoer en toch liefdevol interieur.

Lees verder onder de advertentie

Woonstijlen industrieel en romantisch

Tegenpolen trekken elkaar aan. Zo ook de woonstijlen industrieel en romantisch. Ze lijken in geen velden of wegen op elkaar, maar kunnen toch – of misschien juist wel precies daarom – heel goed met elkaar gecombineerd worden. Het zorgt voor de juiste balans in een huis, waarin de beste punten tot wasdom kunnen komen.

Romantische woonstijl

De romantische woonstijl uit zich in verfijnde details, met veel lichte kleuren en zachte materialen. Warm, sierlijk en zacht, dat is deze woonstijl ten voeten uit. Niet alleen roze past bij deze stijl, want ook kleuren als koraal, terracotta en bordeaux sluiten hier goed bij aan. Stevigere materialen die bij deze stijl passen zijn hout, messing en marmer of natuursteen.

LEES OOK
De romantische woonstijl: zo pas je ‘m toe

Lees verder onder de advertentie

Industriële woonstijl

De industriële woonstijl draait juist om donkere kleuren zoals zwart, met grijs en wit. Stoere materialen als staal, robuust hout en steen passen er goed goed bij. Qua dessins mag het ietwat vervaagd ogen, met onafgewerkte details en een vintage uitstraling. Denk aan een oude trap, stoere lockerkasten en schoolstoelen gecombineerd met een vintage ogend Perzisch tapijt. Lees hier meer over deze stoere woonstijl.

beeld vtwonen Beeld

Tegenpolen trekken elkaar aan en dat merk je ook bij het combineren van deze woonstijlen.

Lees verder onder de advertentie

Romantische touch

Maar hoe combineer je woonstijlen die lijnrecht tegenover elkaar staan, op een manier dat het een logisch en kloppend geheel wordt dat natuurlijk voelt? Een industrieel huis kan met een paar romantische invloeden warmer en dus iets meer geborgen voelen. Plaats bijvoorbeeld een roze velvet poef naast de stoere bank en lockerkast, en vervang donkere kussens voor een lichtere variant in bijvoorbeeld een pastelkleur of bordeauxrood.

Stoere twist

Andersom werkt het precies hetzelfde. Een romantisch interieur oogt al snel wat stoerder, door een aantal lichte meubels te vervangen voor een paar industriële items. Een robuuste, ietwat onafgewerkte houten tafel in plaats van een witte klassieke variant voelt zo direct minder zoetsappig aan. Een romantische woning is vaak vrij neutraal qua kleur, in tinten als (room)wit en antraciet. Maak een groot statement door een muur groen, blauw of grijs te verven. Of vervang simpelweg de romantische kussens voor stoerdere varianten, voorzien van grafische dessins zoals letters en typografieën voor een uniek geheel.

LEES OOK
De industriële woonstijl: zo pas je ‘m toe

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 8 | fotografie Barbara Kieboom | styling Fietje Bruijn