Zo geef je de woonkamer een vintage touch

beeld vtwonen Beeld

Uren rondsnuffelen op markten en veiligsites, op zoek naar dat ene item dat je huis net iets extra’s geeft. Of je juist laten verrassen door meubels en accessoires die er al een heel leven op hebben zitten. Herkenbaar? Dan past de vintage woonstijl jou als een oude jas. Een vintage jas! Zo voer je de stijl door in de woonkamer.

Lees verder onder de advertentie

De vintage woonstijl

Een vintage woonstijl in de woonkamer begint bij de basis: de muren en de vloer. Ga je voor een vintage look, dan doen grijs, beige, groen en rood het goed op de wanden. Daarna is het tijd voor de meubels: een mix van echte vintage finds en nieuwe meubels met een ‘oude’ look. Qua materiaal kan vrijwel alles, maar wat hout betreft: hoe donkerder hoe beter!

De ‘hunt’

Het leukste aan vintage meubilair is de zoektocht die eraan vooraf gaat. Er zijn verschillende plekken waar je op zoek kunt gaan naar het perfecte ‘vintage’ meubel. Uiteraard kun je op Marktplaats urenlang langs de verschillende vazen, dressoirs, lampen en accessoires surfen. Heb een geweldige vintage find gevonden? Kijk dan eens wat de verkoper nog meer aanbiedt.

Daarnaast zijn er door het hele land kringloopwinkels te vinden. Soms is het even zoeken, maar des te leuker als je een parel vindt!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Binnenkijken in huis vol verhalen in het stadscentrum

De ‘vintage’ look

Een vintage woonstijl betekent niet dat ieder item in huis tweedehands hoeft te zijn. Gelukkig maar, want soms is het ook gewoon fijn om jezelf te verwennen met iets nieuws. Ga wel voor iets dat past bij de vintage woonstijl. Er zijn veel kasten met een retro look (zoals dit retro dressoir van Dutchbone), maar ook met een Perzisch tapijt geef je de woonkamer een vintage stijl.

LEES OOK
4x woonidee: vintage items laten passen in het interieur

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 10-2020 | Bewoner & styling Caroline De Cuyper | Fotografie Jonah Samyn