WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Originele muurbekleding: 5 bijzondere items voor aan de muur

Je hele huis is precies zoals je het wilt, maar toch voelt die ene muur erg kaal. Moet er een poster komen? Of toch dat ene schilderij dat al jaren in de schuur staat? Je kunt het ook helemaal anders doen en van die muur dé blikvanger van de ruimte te maken. Heb je wel eens aan deze originele muurbekleding gedacht?

originele muurbekleding - wandkleed

Een vloerkleed

Op de vloer zorgen kleden voor warmte. Dat effect kunnen ze ook op een muur hebben. Een vloerkleed doet het namelijk prima aan de wand. Hoogpolig, laagpolig, gekleurd of met een leuk printje: je kunt allerlei vloerkleden omdopen tot wandversiering. Kies stevige stof en bevestig het kleed goed. Het zou zonde zijn als hij straks toch weer op de grond ligt…

Rieten manden

Hoe leuk is het om de ruimte meer dynamiek te geven door rieten manden aan de muur te hangen. Kies voor verschillende kleuren, vormen en formaten en hang ze gezellig bij elkaar. Monteren doe je heel simpel met schroeven. Hoe groter en zwaarder de mand, hoe meer (of grotere) schroeven je moet gebruiken om ze te bevestigen. Platte manden of schalen zijn net tastbare kunstwerken, terwijl diepe manden – mits goed bevestigd – dienst kunnen doen als originele opbergers voor andere accessoires (hallo hangplanthouder).

Planten

Waar zouden we zijn zonder planten!? Het zijn echte sfeermakers die ook nog eens de lucht in huis zuiveren. Ga je voor een gezellige plantenwand, dan kun je dat op verschillende manieren aanpakken – net wat bij jouw interieur past. Je kunt bijvoorbeeld zigzaggend over de muur kleine plankjes bevestigen, waar één of twee plantjes op kunnen staan. Kies voor verschillende soorten planten om er een dynamisch geheel van te maken.

Kleding en hoeden

Wil je het interieur persoonlijker maken, duik dan eens je kledingkast in om oude hoeden, jurken en tassen te verzamelen. Ga voor catchy items die overeenkomen met de sfeer in huis. Heb je rustige kleuren in huis, dan is een pastelkleurige onderjurk bijvoorbeeld heel mooi om op te hangen. Heb je meer kleur, dan doet een gekke hoed het goed. Geen uitstal-waardige kleding in huis? Unieke items koop je voor een prikkie bij de kringloop. Wissel de kledingstukken af, zodat je steeds een ander beeld aan de muur creëert. Da’s pas originele muurbekleding!

Borden

Heb je een oud servies of borden die in de kast staan te wachten tot ze een keer worden gebruikt? Hang ze aan de muur! Mix borden en schotels in verschillende kleuren, formaten en vormen. Verspreid ze lukraak over de muur voor een dynamisch effect. Je kunt de borden makkelijk zelf ophangen met een lijmloze bordenhanger of een bordenspanner. Dit zorgt ervoor dat de borden niet beschadigen tijdens het ophangen. Je kunt beiden bij de grotere bouwmarkten vinden.

nog meer: Woonkamer