WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ga voor luxe, ga voor een velvet fauteuil

Een luxe interieur kun je op vele manieren bemachtigen. De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk gaan voor het beste van het beste op het gebied van design. Maar hier hangt uiteraard ook een bijpassend prijskaartje aan. Gelukkig zijn er genoeg manieren om die luxe look te ‘faken’, zonder al te veel geld uit te geven. Door bijvoorbeeld te kiezen voor materialen met een luxe uitstraling. Onze aanbeveling? Ga voor een velvet fauteuil.

velvet fauteuil

All things velvet

Velvet is een materiaal dat vaak wordt gebruikt in de interieurwereld, en dat is niet voor niets. Het materiaal voelt heerlijk zacht aan, is warm en dik en bovenal: heel mooi. Ook komen de meeste kleuren heel goed uit in een velvet stof. Je kunt het klein aanpakken en bijvoorbeeld gaan voor een velvet plaid of kussen. Ook kun je groter denken en een velvet bank aanschaffen. Beide opties hebben voordelen en nadelen. Wij gaan voor het gemak nu even voor de gulden middenweg: een velvet fauteuil. In ieder huis is er wel een plek voor te vinden en je vindt ze in alle soorten en maten, kijk maar eens tussen deze fluwelen fauteuils. Waar ga jij voor?

Jouw troon

Maak van de fauteuil ook echt jouw troon door een exemplaar te kiezen dat helemaal bij jou past. Velvet fauteuils zijn er in alle soorten en maten. Op comfort hoef je in ieder geval niet extra te letten, want je kunt er bij een fauteuil in velvet stof eigenlijk veilig vanuit gaat dat hij heerlijk zit. Kijk naar de ruimte waar de fauteuil komt te staan. Donkere muren? Ga dan voor een fauteuil in een wat lichtere tint zodat er een mooi contrast ontstaat. Veel ruimte? Neem een heerlijk breed exemplaar. Heel veel ruimte? Dan zet je er gewoon twee naast elkaar, zodat je een echt gezellige zithoek (voor twee) creëert.

LEES OOK
Gezellig én praktisch: een zithoek voor twee

nog meer: Woonkamer