Gezellig én praktisch: een zithoek voor twee

beeld vtwonen Beeld vtwonen Weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 14 | fotografie Margriet Hoekstra | styling Fietje Bruijn | Rotterdam
Beeld vtwonen Weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 14 | fotografie Margriet Hoekstra | styling Fietje Bruijn | Rotterdam

Of je nu lekker actief bezig bent of in alle rust een tijdschrift doorbladert, samen is altijd gezelliger. Dus als je een leesplek of zithoek gaat inrichten, waarom zou je dan maar voor één fauteuil kiezen?

Lees verder onder de advertentie

Eenheid of mix

Als je gaat voor een zithoek voor twee, dan zijn er verschillende opties. Je kunt kiezen voor een zithoek waarbij eenheid centraal staat met twee dezelfde fauteuils, zoals je ook ziet bij het huis hierboven. Deze fauteuils kun je dan eventueel nog anders stylen door op de één een kussen of plaid te leggen. Je kunt ook dezelfde fauteuils aanschaffen, maar ieder in een andere stof of kleur. Op die manier maak je de twee zitplekken persoonlijk en geef je ze een eigen karakter, maar behoud je de eenheid.

Liever helemaal anders? Dat kan natuurlijk ook. Dan kun je twee fauteuils aanschaffen die qua model totaal van elkaar verschillen. Wel raden we aan om dan alsnog te kiezen voor één kleur.

LEES OOK
Fietje in Rotterdam: kijk binnen in dit prachtige opgeknapte huis in Rotterdam

Lees verder onder de advertentie

Let’s style it up

Twee fauteuils in de pocket? Dan is het nu tijd voor de rest van de ruimte. Natuurlijk heb je verlichting nodig. Kies een tafellamp om bij te lezen, maar ook een hoge vloerlamp kan uitkomst bieden. Door zijn hoogte is het niet moeilijk om in één klap twee zitplekken te voorzien van licht.

Ook de aankleding van de stoelen mag je zeker niet vergeten. Pak gerust uit met kussens en plaids: ga voor dat felle kleurtje! Een zithoek voor twee is ook niet compleet zonder bijzettafel. Waar moet je anders je tijdschrift of kop thee op zetten?

LEES OOK
Onmisbaar in huis: de bijzettafel

Lees verder onder de advertentie

Shop het juiste fauteuil voor in de zithoek…

Bron: beeld: styling Fietje Bruijn, fotografie Margriet Hoekstra