Woonidee: verf een kleurvlak achter een kunstwerk

beeld vtwonen Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 8 seizoen 17 | styling Frans Uyterlinde | fotografie Sonja Velda
Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 8 seizoen 17 | styling Frans Uyterlinde | fotografie Sonja Velda

Een kunstwerk maakt een kale muur veel interessanter. Sommige werken zitten in een lijst, andere juist niet. Als er geen lijst om het kunstwerk zit kun je deze vervangen, namelijk door middel van een kleurvlak. En zo maak je dat.

Lees verder onder de advertentie

In plaats van een lijst

Zit er geen lijst om het kunstwerk heen? Dan oogt dit op de muur misschien een beetje kaal. Vervang deze lijst door een kleurvlak achter het kunstwerk te schilderen, zo valt het net wat meer op. Dit kan niet alleen bij een kunstwerk zonder lijst, ook als het in een lijst zit, kun je hier voor kiezen. Schilder deze bijvoorbeeld mee in de kleur van het vlak.

Hoe groot?

De grootte van het kleurvlak hangt onder andere af van de maat van het kunstwerk. Bij een klein kunstwerk maak je een kleiner vlak, bij een groot kunstwerk iets groter. Er zijn twee keuzes voor de grootte: maak een kleine rand om het kunstwerk óf maak de rand juist wat groter. De wanddecoratie valt meer op als het vlak groter is.

Je kunt er ook voor kiezen om een groot vlak te maken met verschillende soorten wanddecoratie. Zo is de hele muur een soort kunstwerk, een echte art wall. Op een witte muur valt dit meteen goed op.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
De muur opfleuren boven de bank? 4x ideeën voor wanddecoratie

De kleur afstemmen

Voor het afstemmen van de kleur zijn verschillende mogelijkheden. Stem de kleur bijvoorbeeld af op de foto of het kunstwerk. Komen er bepaalde kleuren in voor? Zet deze dan door op de muur. Heb je al een bepaalde kleur op de muur? Kies dan voor een kleurvlak in ongeveer dezelfde tint. Dit valt op, maar is niet té druk en past helemaal in de bestaande stijl. Je kunt ook gaan voor een totaal andere kleur, zoals knalroze of juist een rustige beige kleur. Een knallende kleur valt meer op, maar zorgt ook voor minder rust.

Rond, vierkant etc.

Bepaal naast de grootte en kleur ook de vorm zelf. Kies bij vierkant of vierhoekige kunst voor een vlak in dezelfde vorm, ga bij ronde wanddecoratie voor een rondje. Wil je meer variatie? Ga dan voor tegenovergestelde of aparte vormen.

Lees verder onder de advertentie

Moois voor aan de wand…

Bron: beeld: weer verliefd op je huis, aflevering 8 seizoen 17 | styling Frans Uyterlinde | fotografie Sonja Velda