Waarom grijs op de muur alles behalve saai is

beeld vtwonen Beeld

Grijs saai? Absoluut niet! Een grijze muur lijkt misschien op het eerste gezicht niet de meest sprankelende keuze, maar er zitten tal van voordelen aan. Daarom brengen wij een ode aan deze veelzijdige en tijdloze kleur. Kom maar op met die grijze muur!

Lees verder onder de advertentie

Best basic

Hoe je het ook wendt of keert: de kleur op de muur vormt de basis van je interieur. Het beste is dus om een tint te kiezen die daarvoor geschikt is. En dat is grijs ten voeten uit! Grijs is tijdloos, dus je kunt er helemaal vanuit gaan dat je deze kleur over een paar jaar nog steeds mooi vindt. Dat scheelt een hoop verfwerk.

Perfecte mix

Om voort te borduren op het vorige punt: de handigste eigenschap voor de basis van je interieur is een kleur die makkelijk te combineren is met andere meubels en accessoires. En dan komen we toch weer bij grijs uit. Het past overal bij, dus een grijze muur maakt het een stuk makkelijker om de rest van het huis in te richten.

LEES OOK
Zo kies je in één keer de juiste kleur voor op de muur

Lees verder onder de advertentie

Het nieuwe wit

Ook al is grijs misschien niet meteen de meest uitgesproken kleur, echt standaard is ie nou ook weer niet. De meeste mensen kiezen namelijk toch vaak voor een witte muur. Wit heeft dezelfde voordelen als grijs – het is net zo veelzijdig, tijdloos en met alles te combineren. Toch is een grijze muur toch net iets minder standaard dan een witte wand.

De ene grijze muur…

Is de ander niet! Grijs heeft soms misschien een beetje een saai imago, maar je kunt er toch echt alle kanten mee op: donkergrijs maakt je interieur een tikje mysterieus, terwijl lichtgrijs juist zorgt voor frisheid.

LEES OOK
Vijftig tinten grijs in je interieur

Lees verder onder de advertentie

Shop grijze items…

Bron: Fotografie Barbara Kieboom | Styling Fietje Bruijn