Zo kies je in één keer de juiste kleur voor de muur

beeld vtwonen Beeld

Misschien gaan er al weken, maanden of (oeps!) jaren voorbij en is er nog steeds geen keuze gemaakt over de kleur van de muren. Gek? Nee hoor. Want zo’n lik verf bepaalt vaak de sfeer van je interieur en dat maakt het een spannende beslissing. Wij delen onze tips om eindelijk de knoop door te hakken!

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Flexa

Kleur bekennen

Een statement maken met kleur? Een intense kleur kan een ruimte een echte oppepper geven. Zorg voor een neutrale tegenhanger voor de juiste balans of pas het toe op een enkele wand. Door te doseren blijft het wow-effect behouden en voorkom je dat het onrustig wordt. Met meerdere ruimtes aan de slag? Door tinten uit dezelfde kleurfamilie te gebruiken creëer je naast rust ook verbinding tussen de ruimtes.

Kleur van het Jaar 2021

Zo koos styliste Marianne in aflevering 3 van Weer verliefd op je huis in de basis voor Brave Ground, tevens Flexa Kleur van het Jaar 2021. Een mooie en veelzijdige tint die andere kleuren écht laat stralen. Ideaal om een prachtig ton-sur-ton effect mee te creëren. Voor de voorkamer werd hier de kleur Warm Shell aan toegevoegd en in de achterkamer koos Marianne als tweede kleur voor Pink Nudity, voor meer zachtheid.

De hoogte in

Stop niet bij het plafond. Door de kleur van de muur door te trekken op het plafond, ontstaat er een rustig geheel. Zo gaf styliste Marianne bij Margriet en Piet Jan in Amsterdam het witte plafond ook de lichte aardse tint Brave Ground van Flexa. Zo blijft het geheel harmonieus, ondanks de verschillende tinten op de muur.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

De juiste tint

Vergeet niet goed rond te kijken in huis. De kleuren en materialen van een interieur kunnen namelijk doorslaggevend zijn. Ben je er al wel uit welke kleur het moet worden, maar twijfel je over de tint? Door verschillende kleurtesters op de muur uit te proberen geeft het een goed beeld van de combinatie met het interieur. Zo zie je ook gelijk hoe de kleuren zich ontwikkelen met de veranderende lichtinval.

Perfect match

Naar de bouwmarkt voor kleurinspiratie? Houd er dan rekening mee dat de kleuren anders uit kunnen pakken. Zo creëren we thuis makkelijk extra sfeer door de lichten te dimmen of een kaarsje aan te steken, maar in de winkel is dat niet mogelijk. Onze tip? Neem een Flexa Kleurtester mee naar huis of bestel er een online en test ‘m uit op de muur. Past de kleur bij de meubels en is ie overdag net zo mooi als ’s avonds? Go for it!

Begin klein

Op papier leek het zo mooi, maar tóch was er geen match. Herkenbaar? Nog steeds wordt een verfkleur vaak gekozen vanaf een klein kleurstaaltje, maar dat blijkt lastiger dan gedacht. Test een verfkleur daarom altijd eerst uit op een groot oppervlak zoals een A4-papier of een stuk karton. Zonde om gelijk een grote pot verf te kopen, dus gebruik voor het testen van een kleur altijd een kleurtester. Een goedkope én praktische oplossing!

Kleine moeite, groot geluk

Ook zin om aan de slag te gaan? Bestel de Flexa Kleurtesters eenvoudig online en ontdek welke kleur jouw interieur laat stralen!

Bron: In samenwerking met Flexa

Lees verder onder de advertentie