Vintage tv-meubel scoren: dit zijn de opties

beeld vtwonen Beeld

Vintage is hot. Steeds meer mensen voegen kringloop shoppen toe aan hun hobby’s. Daarnaast is zo’n tweedehands item ook nog eens extra duurzaam. En dat is altijd mooi meegenomen! Zoek je nog een mooi tv-meubel? Ook die heb je in prachtige vintage uitvoeringen. Wil je een vintage tv-meubel scoren? Dit zijn de opties. 

Lees verder onder de advertentie

Vintage wandkast

Muurvullende wandkasten werden vroeger veelal ingezet als televisiemeubel. De wandkasten werden ook wel mediakasten genoemd. Door de flinke ruimte kun je er naast een televisie namelijk ook andere apparatuur op kwijt, zoals een radio of platenspeler. Nog steeds kan een wandkast de functie als televisiemeubel krijgen, al moet deze wel zo gemaakt zijn dat de televisie erin past. Deze van MADE bijvoorbeeld is het perfecte voorbeeld van een vintage inspired wandkast. Sfeervol!

LEES OOK
De vintage woonstijl: zo pas je ‘m toe

Terug naar de jaren ’60

De retro dressoirs uit de jaren ’60 hebben een mega comeback gemaakt. Niet zo gek, want de kasten zijn elegant en sfeervol. De vintage dressoirs worden dan ook steeds vaker ingezet als tv-meubel. Met name de langwerpige en lage modellen, die door hun lades en deuren ook nog eens veel opbergruimte bieden.

Lees verder onder de advertentie
Print Werk aan de Muur. Vloerlamp HKliving. Speakers Bach Loudspeakers. Televisiemeubel Furnified. Tijger Vintage Friends. Aardewerken kaarsen HKliving en Karwei. Beeld JA | vtwonen 10-2021 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen |
Beeld JA | vtwonen 10-2021 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen |

Kies voor een dressoir op hoge poten om meer luchtigheid te creëren. Ook een aantal open planken in de kast gaan voor dat effect zorgen. Sommige kasten kun je scoren met opbergruimte in de vorm van planken, maar je kunt er ook altijd voor kiezen om een kastdeurtje te verwijderen.

Stoerder is een exemplaar in een donkere houten uitvoering. Dit vintage inspired TV-meubel van Goossens is daar het perfecte voorbeeld van. Al spot je tegenwoordig ook eigentijdse dressoirs in een retro jasje met staal voor een industriële touch. Een echt exemplaar uit die tijd tik je op de kop bij een antiekhandelaar of op Marktplaats.

Lees verder onder de advertentie

Klepkasten

Nog steeds worden de klepdeuren gemonteerd op bijvoorbeeld televisie- of keukenkasten, maar oorspronkelijk zijn ze vooral te vinden op vintage dressoirs. De klepkasten werden vaak ingezet als audiomeubel om de platenspeler op te plaatsen en de platen op te bergen achter de klepdeur.

Dat maakt zo’n klepkast ook de aangewezen kandidaat om als tv-meubel te fungeren. De televisie zelf plaats je bovenop de kast. De ontvanger en snoeren kun je mooi wegwerken achter de klepdeur. Tip: zorg voor dempers bij het sluiten van de klep. Zo heb je niet elke keer last van de knal bij het sluiten van de klep.

Ouderwetse dekenkisten

Ouderwetse dekenkisten werden vroeger ingezet om, de naam zegt het al, dekens in te bewaren. Tegenwoordig worden ze ook voor andere doeleinden ingezet. Bijvoorbeeld als salontafel óf als vintage tv-meubel. Het vaak grove en robuuste karakter van de dekenkisten zorgen voor een stoere, maar warme toevoeging aan het interieur.

Lees verder onder de advertentie

Daarnaast zijn ze ook nog eens heel praktisch, want je kunt er een hoop spullen in kwijt. Denk aan kussen en plaids, maar ook dekbedden of accessoires waar je nu niet per se een plek voor hebt.

Tip: monteer de televisie aan de wand net boven de dekenkist. Zo belemmert de televisie niet het open en dichtdoen van de dekenkist en kun je er een hoop spullen in kwijt.

LEES OOK
Inspiratie voor een retro woonstijl

Lees verder onder de advertentie

Vintage inspired…

Bron: Foto I: Styling: Marianne Luning Fotografie: Tjitske van Leeuwen Foto II: vtwonen 10-2021 | Styling Ilona Jongepier | Fotografie Dana van Leeuwen | Tekst Anne van den Dool