Kleur op de muur zonder een kwast aan te raken

beeld vtwonen Beeld Fotografie Barbara Kieboom, styling Marianne Luning
Beeld Fotografie Barbara Kieboom, styling Marianne Luning

Wil je meer kleur aanbrengen op de muur? Dat kan en hoeft niet per se met verf. Er zijn namelijk genoeg andere manieren om het huis weer een beetje flair te geven. Zo geef je de muren kleur zonder een kwast aan te raken.

Lees verder onder de advertentie

Plantenparadijs

Planten brengen naast zuurstof ook sfeer in huis. Kamerplanten zet je meestal in de vensterbank of op de grond in een plantenstandaard, maar om iets meer kleur aan de muren te geven kun je ook voor hangplanten kiezen. Hangplanten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.

Tegenwoordig zijn er talloze potten en plantenhangers voor hangplanten te koop. Je kunt deze hangpotten bevestigen aan het plafond of natuurlijk aan de muur zelf. Kies voor een statement-kleur om voor een eyecatcher aan de muur te zorgen of hang een aantal potten bij elkaar. Verschillende hoogtes en kleuren zorgen voor een speels effect.

Kleur op de muur? Planken!

Een saaie witte wand pittiger maken? Bevestig dan een aantal planken aan de muur. Je kunt kiezen voor een grote plank of juist een aantal onder elkaar. Mooie plankendragers geven net dat beetje extra.

Lees verder onder de advertentie

Daarnaast kun je de muur nog sfeervoller maken door de planken aan te kleden met kleurige accessoires. Op deze manier kies je zelf hoeveel kleur je in huis wilt brengen. Naast windlichten en kandelaars kun je er ook een mooie vaas op kwijt. Of ga eens op zoek naar een mooie compacte spiegel: door deze op de plank te zetten kun je ook spelen met lichtinval.

Hamertje tik

Lijsten zijn natuurlijk een makkelijke en laagdrempelige manier om kleur aan te brengen op de muur. Dit doe je niet alleen door een lijst te kiezen in een knalkleur, maar ook door de inhoud van de lijst. Of maak de lijst zelf!

Speel met kleuren door verschillende prints en foto’s te plaatsen in de lijsten. Dit is ook een perfecte manier om te experimenteren met combinaties. Mix eens wat kleuren waar je normaal gesproken niet zo snel voor zou kiezen en kijk naar het effect dat het heeft in huis. Daarnaast kun je de inhoud van de lijsten regelmatig wisselen: een perfecte optie wanneer je last hebt van veranderdrang.

Lees verder onder de advertentie

Discolicht

Wil je niet verven en ook geen gaten in de muur? Dan kun je ook heel simpel kleur toevoegen door een mooie lamp bij de muur te plaatsen mét gekleurd licht. Scoor een LED-lamp met verschillende kleuropties om makkelijk te wisselen van kleur en sfeer. Het effect is natuurlijk het best te zien op een lichte muur.

Bron: beeld: styling Marianne Luning, fotografie Barbara Kieboom,

Lees verder onder de advertentie