Kleine banken met een groots effect

Muurverf kleur Seagrass (bauwerkcolour.com). Vloer Novilon kleur Beton van vtwonen, 200 cm of 400 cm breed exclusief installeren (vtwonen.nl/verkoopadressen). Witte fauteuil, kussen (mobilia.nl). Bank Haiku van Fredericia, 228x88x104 cm (bxdxh), houten fauteuil met gestoffeerde zitting Knitting Chair, ronde marmeren schaal Circular bowl van Menu (designtales.nl). Vloerkleed, bijzettafel driepoot witte cilindervaas, witte bol (covanderhorst.nl). Ronde betonnen salontafel van House Doctor (vtwonen.nl). Beeld van Dominic Lansen, (coosdewitwonen.nl). Witte porseleinen mok met gezicht van Gloria Landenberger (studiosomee.com). Op de bovenste plank: geschilderde schetsen en schilderijen, (tinystories.nl). Kunstobject in zwamvorm gemaakt van moerbeipapier, wandobject met gekleurde ginkobladeren van moerbeipapier in lijst (elsavisser.com). Eikenhouten lijst, vaasje (letoile.store). Poster Deconstructed no. 34, 29,7×42 cm (ateliercphshop.dk). Houten plank in regenboogvorm van Hay (vtwonen.nl). Ronde porseleinen opberger met deksel, beige object met bruine vlekjes (loods5.nl). Zwart beschilderde porseleinen pot met deksel (maisonnl.com). Kegel privébezit. Op de middelste plank: geschilderde schetsen, schilderijen en collages (tinystories.nl). Witte ronde stenen schaal, grijze craquelé kom met witte streep, witte schaal witte craquelé schaal (covanderhorst.nl). Witte vaas met ronde bol, lichtgrijze houten cirkel van Hay (vtwonen.nl). Dienblad in vorm van blad, hoge waxinelichthouder in zwart en parelmoer, zandkleurige vaas met gestreepte textuur, schelp op statief, lage waxinelichthouder met kleurschakeringen van zwart en parelmoer (loods5.nl). Zwart object en opberger Wave (coosdewitwonen.nl). Wit porseleinen schaaltje met deksel (maisonnl.com). Rond keramieken masker van Gloria Landenberger (studiosomee.com). Op de onderste plank: poster Deconstructed no. 43, 29,7×42 cm, poster Deconstructed no. 31, 50×70 cm poster Object blanc no. 25, 40×30 cm (ateliercphshop.dk). Lijsten van wit en blank eikenhout (letoile.store). Wandobject van moerbeipapier met gekleurde ginkobladeren in lijst (elsavisser.com). Geschilderde schetsen, schilderijen en collages, (tinystories.nl). Overig privébezit. Beeld vtwonen 11-2019 | Styling Danielle Verheul | Fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 11-2019 | Styling Danielle Verheul | Fotografie Sjoerd Eickmans

In een kleine woonkamer gaat de bank hoe dan ook opvallen. Maar hoe zorg je ervoor dat het geen olifant in een porseleinkast wordt? Ga back to basic en leg de focus op comfort: kleine banken zetten de toon met kleur en vorm!

Lees verder onder de advertentie

Back to basic

Een immense hoekbank gaat ‘m in een kleine woonkamer niet worden. Vraag jezelf daarom af met hoeveel mensen je de bank gaat delen. Er zijn genoeg tweezitters die compact van formaat zijn en gewoon doen wat ze moeten doen: lekker zitten. Voor extra gasten schuif je een paar fauteuils of poefs aan. Denk ook eens aan een bank zonder armleuningen, want deze nemen vaak onnodige ruimte in beslag. Voor een stevig en geborgen gevoel zijn grote kussens de oplossing.

Op hoge poten

Een bank op pootjes is stoer en elegant tegelijk. Het geeft massieve banken niet alleen een luchtig effect, maar ze laten de kamer ook groter lijken. Een bijkomend voordeel is de ruimte onder de bank: een bank op hoge poten biedt extra opbergmogelijkheden en de stofzuiger gaat er zonder moeite onderdoor.

Zwevende vorm

Een rechttoe rechtaan bank kan praktisch zijn, maar in een kleine ruimte is een flexibel karakter ook niet verkeerd. Tegenwoordig zijn er genoeg banken met een eenvoudig silhouet die zich makkelijk door de ruimte bewegen. Denk aan de ovalen designs met glooiende lijnen en gebogen rugleuningen. Kleine banken waar niemand omheen kan.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK

Rondingen voor je huis: stylen met ronde vormen in huis

Handig: een hocker

Een hocker is ideaal bij kleine banken en verkrijgbaar in plenty verschillende kleuren, vormen en stijlen. Hij neemt weinig ruimte in beslag en is niet gehecht aan een vaste plek. Bankhangen met de voeten omhoog? Schuif ‘m voor de bank. Visite? Dan dient hij perfect als extra zitplek.

Lees verder onder de advertentie

Kleur en textuur

Wie een bank wil laten opvallen, gaat op zoek naar contrast met de ruimte. Denk aan kleuren, texturen en vormen die de toon zetten. Wat dacht je van een felgekleurde bank in een rustig interieur? Of een bank van aaibare stof in combinatie met strakke items? It’s all about the details. Ze benadrukken het design en geven kleine banken dat grootse effect.

Shop kleine banken…

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

binnenkijken Less is more: 5x geluk op een paar vierkante meter

beeld vtwonen Beeld

schoonmaken Witte bank schoonmaken? 3 tips tegen vlekken

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

styling Zo richt je een kleine ruimte stijlvol in: 5 tips

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Banken Ontdek de vtwonen banken collectie

Bron: beeld: vtwonen 11-2019 | styling Danielle Verheul, fotografie Sjoerd Eickmans