Geslaagd feestje: 5 tips voor een geslaagde housewarming
Je hebt net een nieuw paleis(je) en die blijdschap wil je delen. Hoe doe je dat beter dan met een housewarming?! Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om even showen hoe mooi het is geworden… Laat het feestje maar beginnen: 5 tips voor een geslaagde housewarming.
Wie nodig je uit?
Het liefst zou je een geweldig nieuw huis aan de hele wereld laten zien. Maar om chaos te voorkomen is het beter om uitnodigingen te versturen. Het ideale aan een housewarming is dat je iedereen tegelijkertijd het huis kan laten zien. Dat scheelt een hoop in eventuele latere bezoekjes.
Nodig vrienden en familie uit, en eventueel collega’s met wie je het goed kunt vinden. Maar vergeet ook zeker niet de nieuwe buren. Een housewarming is het perfecte moment om de buren beter te leren kennen. Probeer te peilen hoe de verstandhoudingen in de buurt zijn en maak op basis daarvan een keuze. Nodig je alleen directe buren uit of een groter deel van de buurt?
Als je die uitnodigingen verstuurt, is het wel zo handig dit tegelijkertijd te doen met het verhuisbericht. En je kunt de berichten natuurlijk mailen, maar een speciaal housewarmingkaartje versturen is wél zo leuk. Het maakt het net iets specialer.
LEES OOK
Feestje vieren… hoe deden we dat ook alweer?
De rondleiding
Waar het allemaal om draait tijdens een housewarming is de rondleiding. Maar hier wil je niet de hele dag of avond aan kwijt zijn. Geef dus niet aan elk bezoek dat binnendruppelt een aparte rondleiding, maar wacht tot de groep wat groter is. Splits deze bij zeer grote groepen in tweeën. Zo kun je eerst de ene groep rondleiden en daarna de andere. Je kunt de groepen eventueel ook verdelen. Jij de eerste groep en je partner, goede vriend of familielid de volgende.
Alles aan kanten
Als je een nieuw huis showt, moet alles piekfijn in orde zijn. Je wilt namelijk wel een goede indruk geven. Zeker als mensen een rondleiding door het hele huis verwachten. Een housewarming organiseren doe je dan ook op het moment dat echt alles klaar is en de verhuisdozen uit het zicht zijn. Zorg op de dag van de housewarming dat alles netjes aan kant is én er schoon gepoetst bij staat. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.
Om nieuwe meubels te beschermen kun je tafelkleden inzetten of een plaid over de bank gooien. Dat kan er nog leuk uit zien ook! Vergeet ook niet om viltjes onder meubels te plakken. Zo voorkom je krassen op de vloer van schuivende meubels. En kun je later op de avond alles makkelijk aan de kant schuiven om een knalfeest te laten losbarsten.
Onmisbaar op feestjes
Wat is een feestje zonder hapjes en drankjes? Die mogen dus ook echt niet ontbreken op de housewarming. Zorg ervoor dat alles van tevoren is voorbereid en stal hapjes alvast uit. Zo ben je niet het hele feest in de keuken te vinden. Hoe mooi die ook is… Ook een welkomstdrankje is leuk tijdens een housewarming. Kies er een waarmee je samen kan toosten op het nieuwe huis.
Om het makkelijk te maken voor jezelf kun je ervoor zorgen dat de gasten zichzelf kunnen bedienen. Zorg voor een tafel met voldoende glazen, drankjes en hapjes. Gekoelde dranken kun je wegzetten in een ijsemmer. Of laat gasten het gewoon uit de koelkast pakken. Dan voelen ze zich meteen thuis in jouw nieuwe huis!
LEES OOK
Dit mag niet ontbreken op de ultieme borrelplank
Net dat beetje extra
Voor extra feestelijkheid kun je de boel versieren. Denk aan slingers, lichtsnoeren, lampionnetjes en ballonnen. Een feestelijke touch is leuk, maar draai er niet te ver in door. Door de slingers heen moeten het huis en jouw stijl nog wel duidelijk te zien zijn. Dat is namelijk een van de redenen dat mensen naar een housewarming komen.
Ook muziek is een fijne sfeermaker op feestjes. Zorg alleen wel dat het op achtergrondniveau blijft. Het is wel zo fijn als je elkaar nog kunt verstaan. Mocht er later op de dag nog een dansje worden gewaagd, dan mag het volume natuurlijk wel omhoog.
LEES OOK
DIY: papieren slingers maken