Dit is waarom je ook een wandkleed wilt

beeld vtwonen Beeld vtwonen 10-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar
Beeld vtwonen 10-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar

Je ziet ze steeds vaker voorbijkomen: wandkleden. Zo’n kleed op de muur geeft toch dat beetje extra aan je interieur: naast een mooi design ook een fijne textuur aan de wand. En dat is niet het enige voordeel. Dit is waarom je vandaag nog een wandkleed in huis wilt halen!

Lees verder onder de advertentie

Makkelijk gemaakt

Heb je een hele lege muur en vind je het lastig om te bedenken wat je er ter decoratie op kunt hangen? Dan gaat een wandkleed je verrassen. Wandkleden zijn door hun vaak grote formaat perfect om in een klap een gehele muur af te maken. Dat scheelt zeeën van tijd en het geeft de ruimte binnen no-time een andere look.

Wandkleden zijn ook ideaal om snel én super easy extra kleur toe te voegen in een kamer. Met name als je muren hebt in neutrale kleuren. Is je huis al een kleurrijk geheel? Ga dan voor een kleed met zwart-wit design of kies voor een mooi wandkleed met subtiele kleuren.

LEES OOK
Originele muurdecoratie: 4x eens wat anders aan de wand

Lees verder onder de advertentie

Beetje extra

Een wandkleed geeft ook net dat beetje extra aan een strak gestuukte muur. Door het materiaal en de textuur van de kleden kun je een ruimte op een simpele manier een stuk knusser en warmer maken. Match het wandkleed met andere texturen en materialen door ‘m bijvoorbeeld boven een bed of bank te hangen. De perfecte eyecatcher!

LEES OOK
Lekker creatief! Zo mooi zijn meerdere kleuren op de muur

Lees verder onder de advertentie

Een nieuw geluid

Een ander voordeel van een wandkleed is de geluiddempende functie. En die werkt beide kanten op: het kleed dempt geluid van binnen én buiten de kamer. Ideaal dus voor op een werkkamer. Heeft niemand last van alle calls die jij de hele dag door hebt en word jij niet gestoord in de meetings door achtergrondgeluiden. Dubbel win!

Hoe dikker en groter het kleed, des te groter het dempende effect. Daar kun jij niet alleen voordeel aan hebben, maar bijvoorbeeld ook de buren.

Ook als je last hebt van een echo in huis heb je grote kans dat een wandkleed een groot deel van het probleem oplost. Met name in grote ruimtes, denk aan een woonkamer met open keuken, kan zo’n kleed aan de muur een positief effect op de akoestiek hebben.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook

beeld vtwonen Beeld

Kleur Kleur op de muur zonder een kwast aan te raken

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Muren Slimme stylingtips voor een lange muur

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Muren Weg met gladgestreken stuc: muren met structuur zijn hot

beeld vtwonen Beeld

Woonaccessoires Van de vloer: 3 mooie manieren voor manden aan de muur

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 10-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Liza Wassenaar