Zo schep je orde in iedere kledingkast

beeld vtwonen Beeld

Omgevallen stapels, een grabbelton aan sokken en niet-opgevouwen was: achter vele kastdeuren schuilt een goed georganiseerde rommel. Maar hoe hoog de berg ook lijkt, eenmaal opgeruimd voelt het als een verademing. Van grote inloopkast tot kleine ladekast, er zijn genoeg manieren om ‘m voor eens en altijd netjes te houden. Lees de tips voor een opgeruimde kledingkast.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Weggooien

Stap één voor een opgeruimde kledingkast is om de inhoud eens flink uit te mesten. Hoe minder kleding, hoe meer overzicht. Gooi alles op een hoop – ook de plukken schone was – en leg alles wat je niet meer draagt aan de kant. Breng het weg of geef het een tweede leven. En wees een beetje streng voor jezelf, het zorgt voor veel meer lucht in de kast! Sorteer daarna alles wat je houdt netjes per categorie.

Extra bergruimte

Loze ruimte onder het bed of bovenop de kledingkast? Zie het als extra ruimte om kleding op te bergen. Warme truien die in de zomer veel kastruimte in beslag nemen, kun je perfect kwijt in transparante bakken of speciale kledingtassen. Dikke winterjassen en sjaals? Die worden twee keer zo klein in vacuüm kledinghoezen en schuif je zó onder het bed. Zo blijven ze ook nog eens langer mooi.

Lees verder onder de advertentie

Hangen maar

Een kast met veel hangruimte? Hang dan zoveel mogelijk op, óók broeken en jurken. Scheelt een hoop strijkwerk en de planken of lades blijven vrij voor opgevouwen stapels en losse items. Geef kleding die je vaak draagt een plek bovenin: zo liggen ze altijd binnen handbereik en voorkom je uit elkaar getrokken stapels. Extra hoge kast? Overweeg dan een dubbele rij met hangers, met een paar schroeven bevestig je zó een tweede roede.

Tip: voorkom een verzameling kleren die steeds van de stoel naar het bed verhuist en weer terug. Er zijn genoeg rekken waar je gedragen kleding netjes overheen hangt.

Ladekast

Zelfs een ladekast kan opgeruimd zijn, het vergt alleen iets meer discipline om hem netjes te houden. Ladeverdelers zijn misschien wel de grootste uitkomst, zo krijgt iedere stapel een eigen vakje. En ook hier geldt: vaak gedragen items bovenin, weinig gedragen items onderin. Een oplossing voor losse kledingstukken als sokken en lingerie zijn een paar good looking manden en dozen voor op of naast de ladekast. Bevestig aan de zijkant nog extra haken en je hebt meteen een plek voor accessoires en kreukvrije blazers.

Lees verder onder de advertentie

Voorraadkast steeds weer een zooitje? Zo voorkom je het.

Alles voor een opgeruimde kledingkast…

Bron: Beeld: Productie Kim van Rossenberg | Uitvoering Richard van Meerveld | Fotografie Ernie Enkelaar

Lees verder onder de advertentie