Lade of voorraadkast?
Probeer eens te bedenken of jouw producten wel op de handigste plek staan. Staan de kruiden bijvoorbeeld allemaal achter elkaar in een kastje? En blijk je elke keer precies de achterste nodig te hebben? Logisch dat het kastje snel verandert in een puinhoop.
Maak je veel gebruik van kruiden, dan kun je deze beter in een lade plaatsen. Van bovenaf kun je namelijk in een oogopslag zien waar het juiste kruidenpotje staat. Zet de kruiden allemaal netjes tegen elkaar in een bak, dan blijft de boel nog georganiseerd ook.
Kantoorartikelen
Kantoorartikelen verdienen niet alleen een plek achter de gesloten kastdeuren op kantoor, je kunt ze ook heel handig inzetten om jouw keukenkastjes beter in te richten. Zo zijn kaartenbakken ideaal voor die losslingerende zakjes saus en jus en gebruik je stalen mandjes als opbergplek voor alle losse blikken.
Met opbergbakken kun je de inrichting helemaal perfectioneren. Zorg dat je bakjes koopt die precies in jouw kasten passen om zo alles netjes bij elkaar te houden. Handig voor bijvoorbeeld flesjes olie of sojasaus.
Alles in een pot
Losse zakken havermout, pasta of rijst: het kan een grote ergernis zijn. Met name als je de korrels niet alleen terugvindt in de zakken zelf. Daarom wordt het tijd om de inhoud na aanschaf meteen in glazen voorraadpotten of weckpotten over te gieten. Koop deze potten in verschillende formaten en vullen maar.
Voorzie de voorraadpotten van een mooi etiket en zet ze op een plank of in een open kast. Het is een leuke aanvulling op het interieur van je keuken en je houdt ruimte over in de keukenkasten- en lades.
Bron: beeld: vtwonen 01-2019 | styling Moniek Visser, fotografie Stan Koolen