WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo richt je een open kast in voor de feestdagen

Een open kast is een meubelstuk wat je in bijna ieder huis wel tegenkomt. Het is een tof meubel wat je geheel naar eigen smaak inricht. Hoe leuk is het om tijdens de feestdagen extra uit te pakken en de open kast te decoreren in kerststijl? Laurien en Barry gingen je voor met dit toffe woonidee. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Eettafel: schragen Hay, blad Pontmeyer, zelf geschilderd en bevestigd. Stoelen Dille & Kamille. Tafelkleed en kandelaars H&M Home. Kan Cube White Conceptstore, glas met gouden rand Hay, kristallen glazen erfstuk. Kerstdecoratie Sissy-Boy, spiegel Frans vintage, sterrenslinger zelfgemaakt. Kast Marktplaats.

Eenvoudig interieur

Laurien en Barry zijn trotse eigenaren van dit prachtige jaren ’30-huis in Zaandam. Toen ze de drempel over stapten wisten ze dat dit voorbestemd was. ‘We werden verliefd op de ruimtelijke indeling, de sfeer, de potentie om het eigen te maken en de ruimte voor- en achtertuin.’ Het stel heeft flink verbouwd tot de woning helemaal naar hun zin was. Ze kozen voor een vrij wit interieur, gecombineerd met vintage en oude materialen. De kinderen kunnen lekker hun gang gaan. ‘Een vlek meer of minder maakt niet uit op onze vloer en in het ergste geval witten we de muren opnieuw. In dit huis mag geleefd worden.’

Warmte in huis

‘Ik houd van een simpel interieur dat rust uitstraalt. Maar het moet wel warm aanvoelen, zodat mensen zich gelijk thuis voelen.’ De warmte heeft Laurien in haar interieur toegepast door persoonlijke foto’s en kunst neer te zetten. De ideale plek voor zulke items is een open kast. Laurien en Barry hebben zo’n open kast. Dit is een mooi tweedehands meubel wat het stel een nieuw leven heeft gegeven en naar hun smaak heeft ingericht. Het gezin is dol op kerst en tijdens de feestdagen geven ze hun interieur dan ook graag een feestelijke boost. Ook de open kast wordt hierin meegenomen.

Open kast inrichten

Naast de eettafel hebben Laurien en Barry een prachtige open kast staan. Tijdens de feestdagen richten ze deze in met verschillende kerst accessoires. Lampjes, kerststerren, decoratieve kerstboompjes en kaarsen zorgen voor een sfeervol geheel. Niet alleen in de kast maar ook op en aan de kast is ruimte voor decoratie. Bovenop kun je bijvoorbeeld een mooie kerstster plaatsen, deze is dan extra goed zichtbaar. Hetzelfde geldt voor kaarsen. En aan de opening van de kast is ruimte om een leuke hanger op te hangen. Zo is je open kast binnen no-time onderdeel van de kerstversiering tijdens de feestdagen.

Het hele jaar door

Laurien en Barry hebben hun open kast nu volledig ingericht in het thema ‘kerst’. Maar wanneer de kerstdecoratie in januari weer opgeborgen wordt, kun je natuurlijk kiezen voor een nieuw thema. Denk bijvoorbeeld aan de lente of Pasen. Een open kast decoreer je keer op keer in een thema naar keuze. In de zomer leuk met bloemen en vrolijke kleuren en in de herfst met takken en natuurlijke decoratie uit het bos. Je kunt er alle kanten mee op. Voor nu kun je losgaan met feestelijke decoratie en laat je de kast extra sprankelen.

Moois voor in een open kast shoppen…

nog meer: Wooninspiratie