Zo creëer je opbergruimte zonder XL-kast

beeld vtwonen Beeld

Heb jij geen ruimte voor een mega kast in de woonkamer, maar weet je niet waar je al het speelgoed van je kinderen, je administratie of andere troepjes kwijt moet? Kijk eens verder dan een standaardkast en creëer extra opbergruimte met deze mogelijkheden! Zo deed stylist Eva dat bij Dennis en Desidera in Dordrecht.

Lees verder onder de advertentie


Opbergbank

Altijd al een eethoek met een bank tegen de muur gewild? Kies dan voor een slimme bank met opbergruimte. Of creëer zelf een bank door één of meerdere opbergkisten tegen de muur te plaatsen en er (op maat gemaakte) kussens op te leggen, zoals hierboven. Die opbergkisten? Die shop je hier.

Rieten manden of houten kistjes

Ze zijn helemaal on trend, zien er leuk uit en ze zijn ook nog eens superhandig: rieten manden. Vooral voor het speelgoed van je kinderen zijn ze ideaal. Je kunt er eindeloos veel in kwijt en je kinderen kunnen zelf eenvoudig alles erin gooien en eruit halen. Ook kun je houten kistjes op wielen kopen of zelf maken. Het mooie is, als je de kisten en manden klein houdt, kun je ze in elk lege hoekje kwijt. Zet ze bijvoorbeeld in de kinderspeelhoek onder een bureautje.

Lees verder onder de advertentie

Bed met opbergruimte

Opbergen hoeft niet alleen in de woonkamer, ook in je slaapkamer kun je meer kwijt dan je misschien denkt. Veel bedden hebben bijvoorbeeld grote lades onder het matras die je helemaal vol kunt stoppen met alles wat uit het zicht moet, zoals deze van de vtwonen collectie. Handig om van alles in op te bergen. Denk aan dikke jassen in de zomer en zwemspullen in de winter.

Traplades

Wist je dat je tegenwoordig traplades kunt laten maken? Want ook een trap neemt veel nutteloze ruimte in beslag die je goed kunt gebruiken om schoenen, sjaals, speelgoed of administratie in op te bergen. Ontzettend handig en erg origineel!

Lees verder onder de advertentie

Aan de muur

Heb je geen ruimte meer op de grond, ga dan de hoogte in. Monteer een paar mooie messing haken aan de muur en hang daar wat leuke, kleine opbergzakken aan op. Ideaal voor het speelgoed van je kind, maar ook voor rondslingerende pennen en stiften bijvoorbeeld.

beeld vtwonen Beeld

“Monteer een paar mooie haken aan de muur: je kunt er bijvoorbeeld kleine opbergzakken aan hangen”

Lees verder onder de advertentie

Slimme meubels

Weinig plek voor opbergruimte? Kies dan voor een slimme meubels met opbergruimte. Er zijn genoeg salontafels, zitbanken, hockers, eettafels en bijzettafels met opbergruimte te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze poef? Of dit bankje?

Loze ruimtes

Ga op zoek naar loze ruimtes in huis en bedenk hoe je er creatief mee om kunt gaan. Misschien heb je bijvoorbeeld een schuin dak op zolder, waardoor je in een bepaalde hoek niet kunt staan of lopen. Zet daar een schotje voor et voilà: opbergruimte. Kijk ook of je de hoogte in kunt en of er stukken muur over zijn waar je iets aan op kunt hangen. Of laat bijvoorbeeld een smalle kast op maat maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: Beeld: Margriet Hoekstra, styling: Eva van de Ven