Woonidee: fleur de hal op met behang

Verf muur 85% Kokos Flexa. Behang Embrace 324001 Eijffinger. Deur zuiver wit met rookglas in een bronstint GewoonGers. Trap met verlichting decor Bright Marble Upstairs. Plafondlamp Kap Hang Viggo crème van Light & Living Dutch Home Label. Wandornament Katiola Palm blad van Light & Living Dutch Home Label. Kapstok Leatherman 5-haaks Spinder Design. Schoenenkast Billy Spinder Design. Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 1 seizoen 18 | styling Eva van de Ven | fotografie Margriet Hoekstra
Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 1 seizoen 18 | styling Eva van de Ven | fotografie Margriet Hoekstra

De hal is het visitekaartje van je huis. Geen gek idee dus om deze een beetje op te fleuren met een mooie kleur of print. En dat kan met behang! Zoals stylist Eva dat deed bij Seren en Attie in Almere, in aflevering 1 van Weer verliefd op je huis.

Lees verder onder de advertentie

Hal personaliseren met behang

Van binnen naar buiten, van boven naar beneden en andersom: de hal is een druk bezochte plek in het huis. In de meeste gevallen is-ie klein maar fijn. In het huis van Seren en Attie gebruikte Eva warm maar licht behang. Afhankelijk van je woonstijl kun je behang uitkiezen dat daarbij past. Benieuwd welke woonstijl het best bij jou past? Doe de vtwonen woonstijltest.

“Behang geeft veel meer structuur en is daardoor een mooie binnenkomst”

Stylist Eva

Behang in kleur

Wit, beige en pastel maken de ruimte optisch groter. Als je een vrij kleine of donkere hal hebt kun je dus het best gaan voor een lichte kleur behang. Dit betekent niet dat alleen wit een optie is. Neutrale kleuren en ook aardse tinten staan erg mooi en geven een warme, aangename sfeer. Je hoeft natuurlijk niet alle wanden in de hal te behangen.

Lees verder onder de advertentie
Fotobehang Faces, rolgordijn Typhoon vtwonen. Beeld vtwonen 08-2020 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 08-2020 | productie Tanja Saarberg | styling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Behang met print

In een kleine hal is het aan te raden om voor een behang met een subtiel patroon te gaan. Net zoals met kleur kan een behang met drukke print of veel kleuren bombastisch ogen. Heb je een grote hal met veel licht? Dan is het geen probleem om daarvoor te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om één baan behang te gebruiken. Zo heb je een blikvanger, maar maak je het niet te druk.

Lambrisering opleuken

Je creëert diepte en een opvallende look met behang op de lambrisering. Het staat ook mooi als je de lambrisering juist verft en de rest van de muur gaat behangen. Is de muur in de hal niet helemaal recht of vlak? Glasweefselbehang is perfect voor een oneffen muur. Dit stevige behang is slijtvast, vochtbestendig en krimpt niet. Als je nog geen lambrisering hebt, kun je deze gemakkelijk zelf maken.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
De grote verdwijntruc: zo kun je een deur behangen

Undercover

Heb je een kast voor alle schoenen of jassen? Behang deze gewoon mee. De kast valt iets minder op maar kan hierdoor wel lekker blijven staan. Een paar unieke deurknoppen erop en klaar is Kees.