WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vintage adressen

‘House of Dots’ is een prachtig huis waar mooie vintage items in voorkomen. Is het niet geweldig om in een mooie winkel een uniek item te shoppen, waar ook nog eens een mooi verhaal aan vast kan zitten? Hieronder vind je een lijst van vintage adressen: goede (online) vintage interieur en fashion shops.

vintage adressen

Vintage adressen (wonen):

 • Into Vintage
  Into Vintage is een online webwinkel met een mooie collectie vintage items. Naast meubels hebben ze ook schoenen, kleding en tassen. Na het invullen van de benodigde gegevens kan je hier online betalen.
 • M.A.D Design
  M.A.D. Design is een winkel in Den Haag met een mooie selectie vintage woonspullen. Zo is er een tegekke portable vintage TV van Sharp uit 1970 te vinden, maar ook echte design-klassiekers (Charles Eames). Een kijkje waard!
 • Diversitijd
  Mooie webwinkel, met prachtige vintage spullen voor een goede prijs. Diversitijd heeft sinds juni 2011 een showroom en kun je ook op afspraaklangskomen: De Stede 2,  Den Haag. Interesse? Stuur even een mailtje! Info@diversitijd.nl
 • Vervlogen Jaren
  Een fijne website, met duidelijke prijzen.  Vervlogen jaren heeft een groot online aanbod van stoelen, tafels, kasten, verlichting, keramiek en accessoires. Bij de meeste items staan ook de maten. Alles is online te bestellen, wil je toch even een kijkje nemen? Dan is de showroom in Staphorst geopend op donderdag (12h-17h) en zaterdag (10h 17h).

vintage

 • Ztijl
  De naam Ztijl is een knipoog naar ‘De Stijl’ uit de jaren dertig. De eigenaar heeft een passie voor design, lampen hebben altijd zijn voorkeur gehad. Het aanbod van vintage (design) lampen is dan ook ontzettend groot. Inmiddels biedt Ztijl voor meer dan lampen. Leuk is ‘Vintage design voor kids’, met mooie kinderstoeltjes uit de jaren ’60 en ’70.
 • Swiet
  Swiet verkoopt voornamelijk 2ehands spullen van vroeger. Swiet heeft als passie om brocante meubels te restaureren en restylen. Een andere passie is vintage en retro behang, echte oude unieke collecties behangpapier. De winkel, net 3km over de grens onder Eindhoven/Valkenswaard is te bezoeken op zaterdag van 11h tot 17h en op afspraak.
 • Freaky Furniture
  Verkoopt vintage design meubels, verlichting en woonaccessoires uit de 20e eeuw, met een accent op de jaren ’50-’60-’70. De webwinkel is ook te bezoeken, en wel op zaterdag. Met koffie en thee kan je de 150m2 grote opslag bewonderen van 14h tot 17h.
 • Funky Living
  Funky Living is vanaf 2000 mooie design classics aan het verzamelen. De winkel is Rijswijk is geopend bij afspraak, 7 dagen per week. De site wordt elke week geüpdatet .

Vintage winkel Bloomberry

 • Bloomberry (ook te bezoeken in Diemen!)
  Bij Bloomberry vind je werkelijke de meest prachtige vintage (design) items. Je kan op de website zoeken naar items van je favoriete ontwerper. De prijzen zijn veelal op aanvraag, maar je kan ook gewoon een kijkje nemen in de showroom die geopend is op vrijdag en zaterdag, van 10.00 tot 17.00. Ben je serieus geïnteresseerd en kan je niet op deze dagen? Dan is een afspraak zo gemaakt.

Vintage winkels (meer fashion gericht)

vintage

 • I Love Vintage
  Mijn favoriete vintage winkel. Zorgvuldig uitgezochte mooie vintage laarzen, tassen en kleren. Na een geweldige start online, nu ook te vinden in Amsterdam op de Prinsengracht.
 • Doortje Vintage Fashion
  Mooie vintage winkel online, maar ook te vinden in Rotterdam (mini-mall) en Eindhoven. Goede unieke stukken. Naast kleding, tassen en schoenen ook grafische items en interieur.
 • Laura Dols
  De ‘huisstijl’ van Laura Dols is gericht op de 50e jaren met een uitgebreide assortiment oud linnen, zoals kanten kussenslopen, boerenbont en geborduurde tafelkleden. Daarnaast heeft Laura Dols de grootste collecties in Nederland van Amerikaanse glamour & glitter, uit Hollywood geïmporteerde gala- en cocktailjurken. Laura Dols verkoopt echte vintage stukken alleen in de winkels omdat we vinden dat je de conditie ervan zelf moet kunnen beoordelen. Dagelijks worden beide winkels aangevuld met de nieuwste ‘oude’ kleding. – Wolvenstraat 7, Amsterdam
 • Episode
  Met twee grote zaken in Amsterdam (Waterloopplein 1 en Berenstraat 1) en Utrecht (Oudegracht 206) kan je hier schoenen, tassen, sjaals, hoeden en sieraden uit de jaren ’50 tot en met ’80 vinden.
 • Zipper
  Bekende winkel met voornamelijk vintage kleding. Ook mooie accessoires! – Huidenstraat 7 & Nieuwe Hoogstraat 8, Amsterdam
 • The Time Machine
  Ontzettend grote collectie vintage laarzen. Ook mooie vintage accessoires. De kassa’s dateren ook van vroeger en zijn werkelijk prachtig. Goede collectie oude Adidas tassen. Het personeel is altijd in voor een praatje! – Nieuwe Hoogstraat 26, Amsterdam.
 • The End
  Zit tegenover The Machine, met een goede collectie vintage schoenen, tassen en laarzen. (Deze winkel zit naast de mooie stoffenwinkel uit Project Catwalk!) – Nieuwe Hoogstraat 27, Amsterdam

vintage adressen

 • Bij Ons
  Bij Ons verkoopt vintage kleding, accessoires, meubels en gadgets. De winkel oogt super en heeft een mooie collectie betaalbare vintage spullen. – Nieuwezijds Voorburgwal 150, Amsterdam

Kringloopwinkels

 • In iedere stad zit wel een kringloopwinkel. Hier kan je vaak goedkoop prachtige items vinden!
  Kijk voor een overzicht Kringloopwinkels.nl
nog meer: Wooninspiratie