WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 manieren om dierbare spullen een mooie plek te geven

Een foto van een mooie herinnering, een kostbaar sierraad of een waardevol erfstuk. Deze items maken een interieur extra persoonlijk en mogen dus niet ontbreken in huis. Soms zijn die dierbare schatten zo mooi dat je ze extra aandacht wilt geven. Vijf manieren om dierbare spullen een bijzondere plek te geven.

Tegel roze vtwonen collectie

Eyecatcher aan de wand

Een dierbaar schilderij of een foto met een mooie herinnering zou je in eerste instantie in een lijst plaatsen. Maar ook andere waardevolle items kunnen een mooi plekje krijgen in een lijst. Denk aan de sleutels van een eerste huis, een kostbaar sierraad of een geboorteknuffel. Grote stukken kun je in een diepe lijst kwijt. Met recht een echte eyecatcher voor aan de wand!

LEES OOK
6 unieke items om in een lijst te stoppen

Op een voetstuk

Plaats accessoires of spullen die veel voor je betekenen op een pilaar of zuil. Zo kan het item alle aandacht voor zichzelf opeisen en benadruk je de waarde ervan. Een beetje zoals in een museum. Een plantentafel of kleine bijzettafel werkt overigens ook prima. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit prachtige diepgroene marmeren exemplaar? Of draai een mooie bloempot of vaas 180 graden en je hebt ook een zuil. Zorg alleen wel dat de verhoudingen in balans blijven en het item niet wegvalt op een te groot voetstuk.

Achter glas

Als iets een plekje krijgt achter een glazen deur is het meteen duidelijk dat het om iets kostbaars gaat. De perfecte plek voor dierbare schatten dus. Laat het item bijvoorbeeld solo schitteren op een plank in een vitrinekast en je maakt in één klap duidelijk dat het om een belangrijk item gaat.  Een vitrinekast met extra veel glas is dan wel zo handig, zoals dit fijne exemplaar van zwart metaal. Je zou er zelfs een hele collectie of verzameling in kunnen neerzetten.

LEES OOK
4x woonidee: originele en persoonlijke woonaccessoires

Stolp

Een stolp heeft hetzelfde effect als de vitrinekast. Een accessoire achter glas roept toch al snel dat ‘niet aanraken’-gevoel op. Een dierbaar item onder een stop is bovendien een echte aandachtstrekker: je blijft ernaar kijken. Een oud aquarium kan ook dienen als stolp door ‘m simpelweg om te draaien. Of plaats ‘m op zijn zijkant en plaats het item hierin. Maak het aquarium voor gebruik natuurlijk wel even spotless schoon.

Dierbare spullen in the spotlight

Plaats schilderijen, sculpturen en andere accessoires letterlijk in een spotlicht. Met een richtbare wandlamp kom je al een heel eind. Voor spullen die je niet aan de wand kunt hangen, kun je een tafellamp inzetten. Of plaats ze op een wandplank onder een spotlicht.  Zo krijgt dat dierbare item, zeker in het donker, net dat beetje extra aandacht.

nog meer: Wooninspiratie