WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Betonlook wand met verf: een wand met uitstraling

Altijd al gedroomd van een kamer met muren van Tadelakt die doen denken aan Oosterse sferen? Maar waren de kosten en vereiste vakkundigheid een reden om er niet aan te beginnen? Pure & Original laat met Marrakech Walls je droom werkelijkheid worden. Met verf krijg je een betonlook wand in jouw huis. 

betonlook verf

Betonlook wand

Marrakech Walls is een nieuwe verf van Pure & Original met de uitstraling van Tadelakt of een fluweelzachte betonlook. De verf is eenvoudig zelf aan te brengen en verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren. Het is een schitterende 100% minerale verf die ligt tussen verf en pleisteren. Een unieke verf in werkwijze en uitstraling, maar vooral heel eenvoudig in de verwerking ervan.

Betonlook wand

Een wand met Tadelakt of betonlook in slechts 3 stappen:

Stap 1:

Op een gekleurde Pure & Original Wallprim onderlaag breng je met een vachtroller een volle laag Marrakech verf aan. In vlakken van zo’n twee vierkante meter. Dit kun je het beste met twee personen doen. De een brengt de verf aan en de tweede persoon gaat met de spatel aan de slag.

Stap 2:

Maak deze nog natte laag, zonder te drukken, in een kris kras beweging glad met een raamwisser of rubberen spatel. Zorg ervoor dat het eindresultaat mooi glad en egaal is. Laat de aangebrachte laag drogen, totdat je er net niet meer met je vinger in kan drukken.

Stap 3:

Schuur vervolgens de scharen en ribbels weg met schuurpapier, bijvoorbeeld met P400 of hoger (= fijner). Liever een wolkerig effect? De verf is nu heel geschikt om als het ware te polijsten. Neem een spaan en maak weer kris kras bewegingen zonder druk (nu geen schuurpapier gebruiken).

Het Tadelakt effect

Voor een echt Tadelakt effect kun je het oppervlak nabewerken door met een doek de Marrakech kalkzeep aan te brengen. Doe dit op staande oppervlakken van beneden naar boven om zakkende zeepsporen te voorkomen. Voor nog meer glans kun je later na droging van de zeep het oppervlak opwrijven met een polyethyleen folie of doek van katoen.

Bron: Pure & Original | Fotografie Sarah van Hove

nog meer: Wooninspiratie