Steuntje in de rug: deze items zijn ook geschikt als boekensteun

Boekenkast in kleur Marina Blue matte lak (Little Green). Fluwelen stoeltje Remsta (ikea.nl). Plaid Klara (made.com). Rood kommetje, mat gouden theepot. Grijze glazen vaas Rubygrey. Geribbelde vaas Hilmir, vaas Manfred. Kunstbloemen v.a.. Foto vrouw (racheldubbe.com). Overig privébezit. Beeld vtwonen 03-2020 | Styling Fietje Bruijn | Fotografie Dennis Brandsma
Beeld vtwonen 03-2020 | Styling Fietje Bruijn | Fotografie Dennis Brandsma

Wil je boeken kwijt op een wandplank of in een mooie vakkenkast? Dan is de kans groot dat je wat steun nodig hebt om jouw favorieten mooi rechtop te laten staan. Een boekensteun helpt een handje, maar deze items kun je ook inzetten.

Lees verder onder de advertentie

Die mooie vaas of kan

Boekensteunen zijn zwaar genoeg om een rijtje boeken tegen te houden. Wil je liever toch die mooie vaas of kan gebruiken? Verzwaar ‘m dan eerst, anders is de kans groot dat de vaas wordt omgestoten door de boeken en in gruzelementen eindigt. Vul de vaas of kan met zand, steentjes of rijst en voilá : je favoriet is een stuk zwaarder en geschikt als boekensteun.

LEES OOK
Stylen met boeken: creatieve opbergplekken in huis

Handen uit de mouwen

Met boekensteunen staan je boeken niet alleen mooi op een rij, het vrolijkt de ruimte ook nog eens op. Ben je een beetje handig? Dan zijn DIY boekensteunen een leuk project voor op een herfstige zondagmiddag. Met dit stappenplan laten we zie hoe je boekensteunen zelf kunt maken.

Lees verder onder de advertentie

In een potje

Een kamerplant in een mooie pot kan ook prima worden gebruikt als boekensteun. De plant moet alleen niet te klein en te licht zijn. Een goed gewicht kun je bereiken door een extra zware pot te gebruiken. Gevuld met aarde en een mooie kamerplant zal hij het zeker houden als boekensteun. Op een plank of in een boekenkast is het extra leuk om een hangplant te gebruiken. Deze kun je mooi over de planken draperen!

LEES OOK
Boekenkast stylen: hoe je van je kast een statement maakt

Zwaargewicht

Een zware steen, rots of een stapeltje bakstenen zijn ook perfecte als boekensteun. Ga buiten op jacht of kijk eens goed rond in de eigen tuin. Met een lik verf zorg je net voor die extra touch. Tip: gebruik een spuitbus met gouden verf om de stenen een upgrade te geven tot volwaardige boekensteun.

Lees verder onder de advertentie

Zwevende boekenplank

Hang jij de boeken liever aan de wand? Maak dan een zwevende plank voor een echt unieke manier van opbergen. Zo’n zwevende boekenplank maken is makkelijker dan je denkt. Deze plankdragers zijn perfect om een handomdraai een boekenplank te maken. En een boekensteun heb je vervolgens niet meer nodig. Zo maak je een zwevende boekenplank.

Niemand die het ziet

Een boekensteun die zeker niet zal opvallen, is een boek zelf. Alleen is een gewoon boek meestal niet zwaar genoeg is om echt goede ondersteuning te bieden. Maar niet getreurd: je kunt ‘m zelf verzwaren. Hol de binnenkant van het boek uit met behulp van bijvoorbeeld een stanleymes. Houd hierbij de randen van het boek intact, zodat het uitgeholde boek vanaf de buitenkant niet opvalt.

Lijm de losse bladeren eventueel vast aan de achterste kaft, maar zorg er wel voor dat je nog wel iets in het gat kunt stoppen. Misschien past een baksteen wel perfect of anders een zakje met zand. Een boekensteun die niemand zal opvallen!

Lees verder onder de advertentie

Boekensteun scoren…

Bron: vtwonen 03-2020 | Styling Fietje Bruijn | Fotografie Dennis Brandsma