WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

In een half uur een opgeruimd huis? Zo doe je dat

Schoonmaken is voor de meeste mensen niet het favoriete tijdverdrijf. Toch wordt iedereen blij van een schoon en opgeruimd huis. Bestond er maar een systeem om dat gevoel al in een half uur te bereiken… Goed nieuws: die manier bestaat! Pak de stofzuiger er maar bij en zet je timer op een half uur. Klaar? Start!

vtwonen weer verliefd op je huis | Fietje in Amersfoort

De eerste 10 minuten

Voordat je kunt gaan schoonmaken moet je ruimte creëren. Scan snel de kamer, welke rommel kan weg of juist bij elkaar worden gevoegd? Verpakkingen gaan in de prullenbak, kopjes en schoteltjes in de afwasmachine en overige rommel gaat de lades en kasten in. Raap vervolgens alle rondslingerende papieren bij elkaar en leg ze op een stapel op de hoek van de tafel. Binnen tien minuten heb je al meteen een groots resultaat!

Stofzuigen in 10 minuten

Als je snel een opgeruimd huis wilt, dan heb je geen tijd om met de stofdoek langs ieder hoekje en randje te gaan. Pak het globaal aan, ook dan zie je meteen resultaat. Pak de stofzuiger erbij en aan de slag! Neem ook planken en kasten mee, gebruik daarvoor de stofzuigerslang. Alle rondslingerende rommel heb je in de eerste tien minuten al weggewerkt, dus deze klus is zo geklaard.

Nóg sneller en makkelijker? Gebruik een robotstofzuiger. Bekijk het brede assortiment met verschillende soorten robotstofzuigers.

Blaas in 5 minuten nieuw leven in je meubels

Iets wat vaak vergeten wordt, maar waardoor een huis meteen een opgeruimde en schone indruk maakt, is het opkloppen van de kussens en meubels. Haal je sierkussens van de bank en vergeet ook de zitkussens niet (als deze uitneembaar zijn). Ook plaids kun je opnieuw opvouwen of opbergen, waardoor ze de ruimte niet rommelig maken.

De laatste 5 minuten: puntjes op de i

Dan nu de de laatste vijf minuten. Tijd voor de puntjes op de i. Scan de ruimte nogmaals. Loshangende snoeren? Verberg ze. Nog ergens een verdwaald kopje? Hup, de vaat in. Maak het daarna gezellig en steek wat kaarsen aan. Klaar! Tijd om op de bank te ploffen en te genieten van je opgeruimde huis.

nog meer: Wooninspiratie