Plantenrek mét lampen voor een multifunctionele keuken

Verf muren Urban Taupe Flexa. Elektrische rolgordijnen in de kleur 1050 dense van Luxaflex, met Luxaflex PowerView Automation Aanhuis.nl. Keuken gewrapt in de kleur K7 Keukentrend. Hanglamp (boven het kookeiland) Miravelle, hanglampen (boven de tafel) Moon, eetkamerstoelen Soft Edge 60 in de kleur Hunter Eijerkamp. Barkrukken About a stool aas32 van Hay, servies 70's, taartschaal 70's van HKliving, zwarte kandelaars van vtwonen via vtwonen.nl/shop.  Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 4 seizoen 18 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra
Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 4 seizoen 18 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra

De keuken van Rein en Anna in ‘Weer verliefd op je huis’ was een beetje chaotisch. Stylist Fietje had daar gelukkig meerdere een oplossingen voor. Onder andere een op maat gemaakte kast en opbergruimte boven het aanrecht. De opbergruimte is in de vorm van een plantenbak, inclusief verlichting. Een uniek exemplaar.

Lees verder onder de advertentie

Stylist Fietje was voor een nieuwe make-over van ‘Weer verliefd op je huis’ bij Rein, Anna en hun kinderen in Amsterdam-Noord. Ze zijn blij met de plek waar ze wonen, maar niet met hun rommelige interieur. ‘Ik word hun Marie Kondo’, belooft Fietje. Meer opbergruimte in de keuken was wel nodig, dus koos Fietje een ‘kruidenlamp’ boven het aanrecht. Daar kun je zowel planten als kruiden in kwijt. Tegelijkertijd heb je genoeg licht tijdens het koken. Én dat allemaal in een modern jasje.

Opgeruimd staat netjes

Kruiden op het aanrecht is een optie maar als je weinig ruimte hebt - of zo veel mogelijk ruimte wilt benutten - kan je beter in de hoogte werken. Een plantenbak aan het plafond is daarom een uitkomst. De kruiden die je vaak gebruikt zet je in het opbergvak bovenop de lampen of leds. En als je behoefte hebt aan meer groen in huis, kan je er natuurlijk ook een mooie hangplant in zetten.

LEES OOK
Zo creëer je een gezellige koffiehoek in de keuken

Lees verder onder de advertentie
Weer verliefd op je huis aflevering 4 seizoen 18, Fietje in Amsterdam Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 4 seizoen 18 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra
Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 4 seizoen 18 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra

Uniek item in huis

Een plantenbak aan het plafond is een uniek item en je bespaart er een hoop ruimte mee. Veel van deze modellen zijn er in zwart metaal maar er zijn veel meer verschillende kleuren en formaten. Ook in wat prijziger design vind je dit unieke item. Mocht je dol zijn op deze hangende plantenbak maar wil jij ze liever zonder lampen? Die zijn er ook.

Hangende plantenbak installeren

In principe werkt het ophangen van een plantenbak met lampen hetzelfde als een gewone lamp. Het kan alleen wel handig zijn om je partner, buurman of buurvrouw om hulp te vragen. Omdat de meeste aan een groot plateau aan het plafond hangen, kan het best zwaar zijn om dit in je eentje te doen.

Lees verder onder de advertentie

De lucht in! Shop meer plantenhangers