WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘De seventies zijn terug, vermengd met de twenties van nu.’

De seventies zijn terug: van kleurrijke accessoires tot vintage meubels. Nicolette heeft fijne herinneringen aan deze fleurige tijd. Met een verbouwing in het vooruitzicht komt de seventies vibe langzamerhand weer terug in haar huis. Benieuwd naar de meest recente vintage vangst van Nicolette?

Nicolette Fox

“Voor onze nieuwe zitplek dalen we

twee treetjes af”

Kleurrijke slaapkamer

Als kind van de jaren zeventig kan ik erover meepraten: de seventies waren vol kleur. Letterlijk het meest kleurrijke tijdvak van de vorige eeuw. Bij groeiende welvaart en lossere zeden hoorde kennelijk ook een nieuw en uitbundig kleurpalet. Mijn slaapkamer was er een lichtend voorbeeld van. Groen tapijt op de vloer en oranje met paars bloemenbehang op de muur, dat ik kwistig had opgefleurd met posters. Hoe druk wil je het hebben? Toch was het helemaal mijn happy place, ik heb er vooral veel fijne herinneringen aan.

70’s zitkuil

Wij hadden thuis niet zo’n hippe, gezellige zitkuil, maar o, wat was ik jaloers als ik die bij een vriendin wel aantrof. Gevuld met zachte kussens, plaids en hoogpolig tapijt. Ik dacht eraan toen we bezig waren met onze verbouwplannen, waarbij er een flinke aanbouw komt bij de woonkamer. Het leuke is dat het nieuwe deel twee traptreden lager ligt dan het oude. Wij gaan straks dus ook afdalen naar de plek waar het heerlijk zitten is, onder andere in het diepe zitraam.

Vintage parels

Maar dat zijn niet de enige seventies vibes die bij ons weer voelbaar zijn. De massief houten aanbouw knipoogt naar de schrootjes van weleer en de vele planten doen ook aan het huis van mijn jeugd denken. Met de wens om duurzamer te leven kwam het voornemen om vooral vintage meubels te zoeken voor onze nieuwe ruimte. En als vanzelf wordt mijn aandacht op internet – waar ik al zoekend op veilingplatforms uren kan doorbrengen – getrokken naar ontwerpen uit de jaren zeventig.

Seventies zijn terug

Mijn laatste vangst was zo’n typische bolle booglamp van Gepo, prachtig Dutch Design, nog voordat het zo werd genoemd. Ronde vormen, aardewerk, bouclé en velours: we vinden het allemaal weer mooi. De seventies zijn terug, vanzelfsprekend vermengd met de twenties van nu, waardoor ze een heel nieuw elan uitstralen. Kleurrijk en hoopvol. Veilig en gezellig. Ik heb er zin in.

Liefs,

Nicolette Fox

nicolette.fox@dpgmediamagazines.nl • instagram @nicolette_fox

LEES HET MAGAZINE
vtwonen nummer 2 ligt nu in de (digitale) schappen. Bekijk hier een sneak peek!

vtwonen

nog meer: Wooninspiratie