WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox: ‘Dankzij de lichtstraat kan de zon straks tot ver in ons huis stralen’

Nicolette Fox is hoofdredacteur bij vtwonen en houdt van leven met de zon. De nieuwe editie, vtwonen 07, draait om de zomer in huis (en tuin) halen. Zo haalt Nicolette zelf ook zomerse inspiratie uit de vtwonen.

Nicolette Fox Portret vtwonen 07

“Voor de vrolijke noot haal ik inspiratie uit deze

kleurrijke vtwonen”

Welkom zon!

We hebben er dit jaar lang op moeten wachten, maar daar is hij: de zon. En als de voorspellingen gelijk krijgen, blijft hij nog wel een tijdje schijnen. Hoera! Want zeg nou zelf, het leven ziet er toch een stuk leuker uit als de zon schijnt. Ik doe mijn best om mijn humeur er niet door te laten beïnvloeden, maar wanneer het buiten grijs en koud is sta ik wel in een lagere versnelling. Je zult me niet snel in de stromende regen zien hardlopen, ik pak dan zelfs liever de auto dan de fiets. 

Sporten, of niet?

Het type mooi-weer-sporter is dan ook 100% op mij van toepassing. Of we nu gaan wandelen, tennissen of skiën, onder een strakblauwe lucht heb ik er gewoon meer plezier in. Ik ben niet alleen een mooi-weer-sporter, ik woon ook graag heel zonnig. Zo word ik een stuk makkelijker wakker wanneer ’s ochtends het zonnetje door de gordijnen piept, geniet ik op ons terras net iets meer van mijn eerste kop koffie en voel ik me intens gelukkig als we na een dag hard werken buiten kunnen eten. 

Uitbouw

Het zal je dus niet verbazen dat we bij het ontwerp van onze uitbouw vooral rekening hebben gehouden met de stand van de zon. Zo stond de garage op de meest zonnige plek van ons perceel. Hoezo? Meer redenen om hem te slopen hadden we niet nodig. Hij verhuist naar de oprit naast ons huis en op de plaats van de berging komt de nieuwe woonkamer met een groot zitraam op het zuiden, nu al de lievelingsplek van het huis. 

Schuifpui

Een grote glazen schuifpui biedt onbeperkt zicht op de tuin, toegang tot het beschutte zonterras en laat een sloot daglicht binnen. Een lichtstraat in het dak gaat ervoor zorgen dat de zon tot ver in huis kan stralen. En voor de vrolijke noot haal ik de inspiratie uit deze kleurrijke vtwonen.

Ik wens iedereen (en daarmee dus stiekem ook mezelf) een zonnige zomer!

Liefs,
Nicolette Fox, hoofdredacteur 
Instagram: @nicolette_fox

Meer lezen? 

Bestel vtwonen 07 Festival Zomer direct online en betaal geen verzendkosten.

nog meer: Wooninspiratie