Moederdag: 8 ideeën om je moeder mee te verrassen

null Beeld Unsplash
Beeld Unsplash

Op zondag 14 mei is het Moederdag: voor jou misschien ook wel dé dag om je moeder (extra) in het zonnetje te zetten. Door drukke agenda's van beide kanten schiet een leuk uitje samen er vaak snel bij in. Hoe jammer is dat? Ga daarom eens samen op pad of verras haar op een andere manier.

Lees verder onder de advertentie

1. Ontbijt op bed

De kans is groot dat de laatste keer dat je je moeder een ontbijtje op bed hebt gegeven járen geleden is. Daarom des te leuker – ondanks dat je waarschijnlijk niet meer thuis woont – om een uitgebreid ontbijtje voor te bereiden en vroeg op de stoep te staan. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar ben je meer van het gemak, dan kun je dit ook laten bezorgen.

2. Naar de pluktuin

Altijd leuk om te krijgen, maar nóg leuker om helemaal naar smaak zelf samen te stellen: een vers plukboeket. En dubbel leuk om dit te doen voor Moederdag, want je hebt én een leuke dag met je moeder én je houdt er een mooi boeket aan over. We zetten een aantal adressen voor je op een rij:

Lees verder onder de advertentie
null Beeld Unsplash
Beeld Unsplash

3. Naar de bios

Altijd een goed idee, zeker als je moeder een filmliefhebber is: een avondje naar de bios. Wat dacht je bijvoorbeeld van de romantische komedie ‘Maybe I do’, met o.a. Richard Gere en Diane Keaton? Of ‘Till’ dat het hartverscheurende, waargebeurde verhaal vertelt over de langdurige zoektocht naar gerechtigheid voor haar overleden zoon? Daarnaast hebben we hebben ook alvast even gekeken naar wat er binnenkort nog meer draait. Als jullie van romantische films houden, is ‘Love Again’ misschien wel wat. Deze film is op 18 mei – een paar dagen na Moederdag dus – in de bioscopen te zien. Of, als het wel wat spannender mag: vanaf 18 mei is ook ‘Het geheugenspel’ te zien. Dit is een verfilming van een van de meest populaire thrillerschrijvers du moment: Nicci French. Zien wat er nog meer te draait, ook op Moederdag zelf? Kijk dan hier voor het complete overzicht.

LEES OOK
De liefste DIY’s voor Moederdag

Lees verder onder de advertentie

4. High tea bij Mama Kelly

Pretty in pink: reserveer een high tea bij Mama Kelly. Bijna het gehele interieur is daar roze en afgewerkt met gouden details. Ietwat over the top, maar tegelijkertijd ook luxe en het eten is er heerlijk. Vanaf € 39,50 p.p. geniet je van allerlei lekkers. Denk aan petit fours, macarons, scones en sandwiches. Mocht je het liever wat kleiner willen houden, dan kun je natuurlijk ook altijd zelf een high tea organiseren.

null Beeld Mama Kelly
Beeld Mama Kelly
null Beeld Mama Kelly
Beeld Mama Kelly

5. Wellnessdagje

Kom even helemaal tot rust en ga eens een dagje naar de wellness. Geniet daar samen van een ontspannende beautybehandeling (deze zijn vaak ook als duobehandeling te boeken). Het is de perfecte combinatie van ontspanning én eens lekker bij kunnen praten tijdens een koffiemomentje of lunch.

6. Lekker uitwaaien

Of het nou goed of minder goed weer is, op het strand is het altijd genieten. Eerst lekker uitwaaien en een wandeling maken over het strand en daarna even neerploffen in een fijne strandtent. Kijk hier voor een lijstje strandtenten waar je heerlijk kunt relaxen.

Lees verder onder de advertentie

7. Nachtje weg

Wil je echt uitpakken? Boek dan een nachtje weg samen. Even uit het ritme en genieten van een andere stad in Nederland. Er is vast nog wel een stad waar jullie beide nog nooit geweest zijn. Mocht je wel wat inspiratie kunnen gebruiken, dan hebben we alvast een paar tips voor je.

8. Rondvaart in Giethoorn

Een perfect uitje voor de lente: een rondvaart in het authentieke Giethoorn. Er zijn zo veel opties om Giethoorn vanaf het water te ontdekken. Naast de traditionele punter of de fluisterboot kun je bijvoorbeeld ook op een SUP, waterfiets of kano het Nationaal Park verkennen. Kijk hier als je je alvast een beetje wilt inlezen. Enjoy!

null Beeld giethoorn.com
Beeld giethoorn.com
Lees verder onder de advertentie

Cadeau inspiratie voor moederdag...