WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een minimalistische kerstboom is allesbehalve saai

Kerst: you love it or you hate it. Zeker voor de interieurliefhebbers onder ons is het óf de leukste tijd van het jaar, of de allerergste… Want wat als je helemaal niet houdt van al die lampjes, kleuren en hysterische poespas houdt? Nou, dan ga je gewoon voor een minimalistische kerstboom. Wij zetten een aantal redenen op een rijtje waarom een minimalistische boom allesbehalve saai is. Read on!

Meer plek voor lampjes

In een minimalistische boom hoef je in principe geen ballen te hangen. Dit zorgt ervoor dat je meer plek overhoudt voor bijvoorbeeld lampjes, maar ook slingers. Daarnaast kan het leuk zijn om in plaats van veel verschillende ballen één grote opvallende piek of ster op de top van de boom te zetten, zodat die er helemaal uitspringt.

LEES OOK
De inkopen kunnen beginnen: dit zijn de kersttrends van 2021

Andere kerstdecoratie

Als je de boom minimalistisch houdt, dan biedt dat ruimte om op andere plekken in huis wat meer aandacht te besteden aan de kerstversiering. Let op, dit houdt niet per se in dat je daar compleet los gaat (je wil het immers graag minimalistisch houden), maar je kunt het wel wat meer verdelen in plaats van alle aandacht en focus naar de kerstboom te laten gaan.

LEES OOK
Shop kerstaccessoires voor iedere woonstijl

Groen, groener, groenst!

Laten we niet vergeten dat het groen van de dennenboom op zichzelf al een schitterende kleur is voor in je interieur. Daarnaast is het dé kleur waar iedereen aan denkt bij het woord kerst (oké, samen met rood dan). Dus waarom zou je die boom per se moeten vullen met allerlei kerstballen? Bij een minimalistische kerstboom hoeft dat gelukkig ook niet.

Lekker groot

Nu je geen geld hoeft uit te geven aan dure kerstballen en andere versiering kun je die extra euro’s steken in een extra grote boom. Eentje van drie meter bijvoorbeeld? Niks is te gek!

nog meer: Wooninspiratie