Hitteplan: zo zoek je de verkoeling op

beeld vtwonen Beeld

Deze week wordt het warm – zeg maar gerust bloedheet. Er is zelfs sprake van een hittegolf. Hoe je het hoofd koel houdt tijdens de tropische hitte? Wij geven afkoeltips!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld schaduw bank buiten vtwonen
Beeld schaduw bank buiten vtwonen
beeld vtwonen Beeld vtwonen 07-2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Ernie Enkelaar
Beeld vtwonen 07-2019 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Ernie Enkelaar

1. Drink genoeg

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar het is belangrijk dat je voldoende drinkt. Zeker met dit warme weer moet je minimaal twee liter water per dag drinken – wat ongeveer neer komt op één glas water per uur. Vind je het moeilijk om genoeg water te drinken? Vul een karaf of watertap en zet ‘m bij je in de buurt. Ook lekker: geef je water een smaakje met fruit en verse kruiden, en gooi er veel ijsblokjes bij. Niets zo verfrissend als een koud glas water met munt en citroen.

2. Buiten eten

Eén van de fijnste dingen aan de zomer is ’s avonds lekker buiten eten. In eigen tuin, op het balkon of in het park. Creëer een buitenkeuken, zodat je het avondeten zelfs buiten kunt bereiden. En met de juiste omstandigheden kun je lekker lang blijven hangen. Misschien wel zo lang dat je er een slaapfeestje van maakt. Sleep een matras naar buiten, hang een mooie klamboe in de bomen en sweet dreams.

Lees verder onder de advertentie

3. Keep it cool

Het allerlekkerste als het snikheet is? Water! Een duik in het zwembad zou natuurlijk fijn zijn, maar met een buitendouche kom je al een heel eind. Of koel af met een ijsje. Een waterijsje werkt het meest verkoelend. Je maakt het makkelijk zelf. Doe wat fruit en water in een ijsvorm, invriezen en klaar ben je!

beeld vtwonen Beeld buiten eten-vtwonen
Beeld buiten eten-vtwonen
beeld vtwonen Beeld buiten eten-vtwonen
Beeld buiten eten-vtwonen

4. Schaduw opzoeken

Heerlijk om buiten te zijn als het zo warm is. Maar let wel op: zoek af en toe de schaduw op. Dit gaat gemakkelijk met parasol of schaduwdoek.

5. Gebruik de zon

Koel blijven is fijn, maar eerlijk is eerlijk, het zomerse leven dat de zon met zich meebrengt is genieten. Zonnestralen zijn ook nog eens praktisch wanneer je ze gebruikt om apparaten mee op te laden. Plaats bijvoorbeeld solar verlichting in de tuin, zo hoef je geen bedrading aan te leggen én heb je ’s avonds een verlichte tuin. Win-win.

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…