WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Foute interieurspreuken: dit is hoe het wel moet

Misschien heb jij ze ook wel in huis, want we lijken er nog steeds dol op te zijn: interieurspreuken. Van een bordje op de badkamerdeur tot de welbekende live, laugh, love quote. Een spreuk kan een toffe toevoeging zijn aan het interieur, maar het kan ook volledig de plank misslaan. Wil je foute interieurspreuken voorkomen? Lees dan onze tips.

Maak een inspiratiemuur voor bij je thuiswerkplek, keuken of slaapkamer | interieurspreuken en quotes

Simpel en clean

Of een quote stijlvol is, heeft heel veel te maken met het design. Niet alleen de kleur en vorm spelen een belangrijke rol, ook het lettertype van de quote. Kijk goed naar de grootte en hoe hierin wordt afgewisseld. Idem dito voor het kleurgebruik. Veel afwisseling kan afleiden van de spreuk zelf en daarnaast ook voor een rommelig effect zorgen. Neig dus eerder naar een clean design.

LEES OOK
4x woonidee: wat hang je aan de wand?

Niet teveel van het goede

Met een interieurspreuk wil je een boodschap overbrengen. En dus is het belangrijk dat ie opvalt. Een teveel aan quotes in het interieur kan dan enorm afleiden. Probeer geen overkill te veroorzaken door teksten te laten terugkomen op deurmatten, koffiemokken én dekbedovertrekken. Wil je het goed doen? Zorg er dan voor dat de quote in het oog springt en maak het af met bijvoorbeeld prints of andere accessoires zonder teksten. 

In een lijstje

Met een fotolijst om een quote zorg je ervoor dat hij meteen de aandacht trekt. Verwerk ‘m in een gallery wall om voor een prettig contrast te zorgen tussen beeld en kunst. Probeer ook een balans te vinden tussen drukke en rustige designs.

LEES OOK
Gallery wall samenstellen in vier makkelijke stappen

Vermijd clichés

Misschien wel de meest belangrijke: vermijd de cliché spreuken zoals de al eerder genoemde ‘live, laugh, love’. Probeer origineel te zijn in de teksten die je in je interieur verwerkt en kies niet lukraak iets uit. Steek er tijd in om iets unieks te vinden en kies natuurlijk wel iets dat bij jou past en waar je achter staat. Wat heeft het anders voor zin om de quote in huis te nemen? DIY’en is natuurlijk nog leuker en kan met een beetje creativiteit ook nog eens makkelijk.

nog meer: Wooninspiratie