WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het droomhuis van stylist Nina Nijland: ‘Mijn huis is mijn meesterwerk’

Wie op het Instagramaccount van stylist en Mañana Mañana-oprichter Nina Nijland kijkt, wordt in een wereld van poedertinten, natuurlijke materialen, zachte Beni Ourain-kleden en cheeky quotes gezogen. Kleurrijke bloemen, messing kandelaars en gevlochten manden maken van Nina’s huis een meisjesdroom zonder dat het te zoet wordt. Vriend Josh moet er immers ook wonen.

Niet te wijverig

Josh vindt gelukkig ‘alles wel prima’ en vertrouwt op Nina – het is immers haar werk. “Als het maar gezellig is en niet te ‘wijverig’ wordt.” Toch zijn er wel grenzen. “Ik schilder letterlijk iedere maand in huis wel één muur in een andere kleur. Ooit schilderde ik de woonkamer zachtroze. Josh had daar in de bouwmarkt mee ingestemd. Maar toen hij thuiskwam van voetbal en ik in de tussentijd de hele woonkamer had geschilderd, zei hij dat dat ‘echt anders was dan op de kleurstaal en hij niet in een meisjes-babykamer wilde wonen’.”

 

Niet lullen, maar schilderen

Ze wonen nu drie jaar samen in een appartement in Amsterdam-west. Samen klusten en schilderden ze hun huis tot een thuis, al blijft het inrichten en aankleden een doorlopend project. “Ik houd ervan om te leven in een omgeving die ik steeds kan aanpassen. Ik ben stylist, dus word in een gemiddelde werkweek overladen met mooie beelden en nieuwe trends die ik dan met liefde wil toepassen op ons eigen interieur. En dat doe ik dan ook gewoon. Niet lullen, maar schilderen. Ons huis is mijn meesterwerk.”

‘Welkom in de stad, meid’

In het meest ideale geval wordt dat meesterwerk omgeven door wat meer natuur. De stylist droomt van een huis in Durgerdam waar de tuinen overlopen in weilanden, maar je ook gewoon op de fiets naar Amsterdam kunt. “Het minst leuke aan ons huis vind ik dat we weinig buitenruimte hebben en dat ik me steeds vaker realiseer dat ik het heel benauwend vind dat er overal om me heen mensen wonen. Naast ons, boven ons, onder ons, tegenover ons. Maar goed, ik hoor je denken: welkom in de stad, meid. En dat is ook helemaal zo. Maar ik merk dat op dit vlak mijn behoeftes langzaam veranderen.” Als dat huis in Durgerdam dan ook nog eens een oude garage is die ze kunnen opknappen tot een ruimte met veel glas, witte vloeren en zo min mogelijk muren zou het droomhuis compleet zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik kreeg deze stoel voor mijn verjaardag van mijn oudertjes. En toen dacht ik: leuk als er dan een foto van me wordt gemaakt als ik op die stoel zit. Toen maakte Josh dus dertig foto’s van mij op de stoel en op al die foto’s vond ik mezelf stom. Dus toen heb ik een afstandsbedieninkje voor m’n iPhone camera besteld (kan het nog steeds niet geloven) ? Maar hé: nooit meer een awkward posing moment voor deze meid! • • • #enziehierhetresultaat #wiebenikgeworden #instagirl #lekkergaan #homestyling #inspire_me_home_decor #interior_januar #interior123 #homeinterior4you #charminghomes #dream_interiors #interiorstyled #interioroftheday #interior4all

Een bericht gedeeld door Nina Nijland (@nijland_nina) op

 

Kleurautist

Over wat ze niet mooi vindt, heeft Nina ook een duidelijke visie. “Wat ik het aller-vreselijkst vind, zijn moderne ontwerpen in primaire kleuren. Een leven in het Rietveld Schröderhuis zou mijn ergste nachtmerrie zijn. Sowieso ben ik echt een kleurautist. Een blauw kookboek in mijn – in totale kleurharmonie – keuken vind ik al vreselijk. Onmogelijk, ik weet het.” Wat als eerste gered wordt in een brand? De badkamertegels. “Wordt even een werkje, want bik die er maar eens uit wanneer je huis in de fik staat, maar die tegels zijn wel mijn favoriete aankoop ooit.”

Gevoelig punt

De kostbaarste aankopen in huis zijn de Smeg koelkast, de bank en het nieuwe bed. O: en de houten vloer. Een gevoelig punt wel die vloer, want héél gelukkig zijn ze er niet mee. “Toen we dit huis kochten dachten we: een warme houten vloer, door het hele huis! Dat willen we! Nu denken we: waarom? En ook vooral, waarom door het héle huis? Als ik nu zou mogen kiezen, dan zou ik graag een wit geschilderde houten vloer willen in de woonkamer en slaapkamer. En Zellige tegels in de keuken en de gang. Meer verschillende materialen op de vloer. Dat komt in een volgend huis. Je leert zóveel van het kopen en inrichten van een eerste echte eigen huis.”

‘Doe het lekker zelf’

Nina tipt iedereen een neutraal huis als startpunt te gebruiken. Vooral als je net zo veranderlijk bent als zij. “Dus kies bijvoorbeeld geen okergele bank, maar een bank in een meer neutrale kleur en schilder de muur erachter okergeel. Muren schilderen is makkelijker en goedkoper dan een nieuwe bank kopen. En doe het lekker zelf! Stel je droomt van een bepaald interieurstuk dat je hebt gezien op Pinterest, maar het past niet binnen je budget, of je kunt het nergens vinden: bekijk eens of je het zelf kunt maken. En zorg dat je altijd verse bloemen in huis hebt. Bloemen brengen een huis tot leven.”

Fan van Nina’s stijl? Op Mañana Mañana vind je de mooiste door haar gecureerde én gemaakte items.

Beeld: Privébezit Nina Nijland.

 

nog meer: Wooninspiratie