WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Deze leuke dingen kun je doen met oude deuren

Staat ergens in jouw huis nog een oude deur te verstoffen? Geef ‘m een tweede leven! Van een oude deur maakte stylist Frans een plantentafel op wielen voor Martijn en Marjolein uit Vianen. Er zijn nog meer dingen die je kunt doen met oude deuren. We hebben de leukste ideeën verzameld. 

planten deur potten

Plantentafel op wielen 

Voor de make-over in Vianen maakte stylist Frans van een oude kloosterdeur een plantentafel op wielen. Frans: ‘Marjolein houdt van planten. Daarom heb ik speciaal voor haar een plantentafel gemaakt. Er komen niet alleen planten op, maar ook bijzondere kunstbloemen die heel lang meegaan.’

Wil je net zo’n plantentafel maken? Schroef vier zwenkwielen onder de deur en klaar is je tafel. Gebruik een groot formaat wielen anders wordt de plantentafel wel heel erg laag. Als je wil dat de tafel op z’n plek blijft staan, kun je het beste kiezen voor wielen met een rem. In plaats van een plantentafel kun je van een oude deur ook een salontafel of dressoir maken. Ben je juist op zoek naar een hoge (werk)tafel? Bevestig dan twee schragen of oude tafelpoten onder de deur. Om de boel egaal te krijgen terwijl je wel de mooie deur blijft zien, kun je een dikke glasplaat op maat laten maken en over de deur heen leggen.

BEKIJK DE HELE MAKE-OVER
Zo gaf stylist Frans een eengezinswoning het boerderijgevoel

bed oude deur hoofdeind

Hoofdeinde 

Stoer en zeker niet standaard: een oude deur als hoofdbord achter je bed. De houtkleur van een oude deur geeft meteen veel sfeer aan een slaapkamer. Zorg dat de deur hoog genoeg is zodat ‘ie uitsteekt boven je bed. Je kunt er vervolgens sfeervolle bedlampjes aan vast schroeven.

In plaats van één deur horizontaal kun je ook twee deuren verticaal gebruiken. Voor elke bedhelft één. Dat hoeven niet per se twee dezelfde deuren te zijn. Het is juist leuk om twee verschillende kleuren deuren te gebruiken. Of deuren van verschillende hoogtes, zodat de één wat uitsteekt boven de ander.

 

LEES OOK
DIY: Houten deuren met een vintage look

Kapstok of prikbord 

Van jassen tot kaartjes en foto’s: aan een oude deur kun je van alles ophangen. Maak de oude deur eerst goed schoon en sla vervolgens op verschillende plekken spijkers in de deur. Of hang kaartjes en foto’s op met punaises. Deze druk je gewoon in de deur.

Wandkast met schuifdeuren

Op zoek naar een unieke kast? Maak een wandkast en voeg authentieke schuifdeuren toe. Dat is namelijk dé oplossing om de tv niet altijd in het zicht te hebben. Staat de tv uit? Dan schuif je de deuren dicht en komen de accessoires mooi tot hun recht. Als je juist tv wilt kijken, schuif je de deuren naar de zijkanten en kun je rustig tv kijken zonder afgeleid te worden door alle accessoires. Voor de make-over in Haarlem koos stylist Marianne voor authentieke deuren van Burbri, waar je ongeveer 300 tot 400 euro voor betaalt per set. Wil je wat goedkopere deuren? Op Marktplaats staan veel oude deuren die per deur ongeveer een paar tientjes kosten.

nog meer: Wooninspiratie