WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vrijgezellig: Ikea organiseert groot speeddate-evenement

De koudste dagen van het jaar omtoveren tot de warmste van het jaar? Op zaterdag 4 februari organiseert Ikea een grootschalig speeddate-evenement: Date voor de planeet. Verschillende delen van de showroom en het restaurant van Ikea in Utrecht worden omgebouwd tot ultieme dateplekken. Door vrijgezellen samen te brengen wil Ikea hen helpen om in de koudste maanden wat energie te besparen.

LEES OOK
Prijsplafond 2023: dit doet het met de energierekening

Op speeddate in Ikea

Van een intieme date bij led-kaarslicht in het restaurant tot een gezellig gesprek op een showroombed: het kan die avond na sluitingstijd allemaal. Vanaf 19.00 uur zijn de deuren geopend en kunnen de singles zich melden. Iedereen krijgt een goodiebag gevuld met onder andere ‘gespreksstarters’: geen ongemakkelijke stiltes, dus. Om 20.00 uur begint het speeddaten en tot 21.30 uur gaat elke vijf minuten (met pauzes tussendoor) de ‘buzzer’ om de volgende date in te luiden. Ging de avond te snel? Na afloop van de daterondes blijft het restaurant nog even geopend zodat je fijn kunt napraten.

LEES OOK
Très bien: de fijnste adressen voor een citytrip Parijs

Date voor de planeet

Ikea organiseert het speeddate evenement om – met een knipoog – aandacht te vragen voor energiebesparing in huis. Want samenzijn bespaart letterlijk energie: er hoeft maar één thermostaat aan. Hetzelfde geldt voor de tv, oven en kokplaat. Met Date voor de planeet wil Ikea singles een handje helpen om gedurende de koudste dagen toch wat energie te besparen.

Wil je daten in Ikea?

Heb jij je soulmate nog niet gevonden en ben je even klaar met Tinder en Bumble? Iedereen vanaf 18 jaar kan zich aanmelden via IKEA.nl/datevoordeplaneet. Dit kan tot 4 febuari of tot het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

nog meer: Wooninspiratie