WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Brandende vraag: kun je een zonneschermdoek vervangen?

Er bestaan heel wat soorten zonwering, waarbij de een langer meegaat dan de ander. Maar soms is het gewoon tijd voor iets nieuws. Dan rijst de vraag: kun je het doek van een zonnescherm vervangen? En zo ja, hoe doe je dat dan? vtwonen heeft antwoord!

buiten vloerkleed tuin

Wanneer moet je een zonneschermdoek vervangen?

Hoe graag we ook lang met onze spullen willen doen, soms zijn ze gewoon op. Zéker wanneer het gaat om een product dat ons tegen de zon moet beschermen en heel wat schadelijke zonnestralen opvangt, zoals een parasol of zonneschermdoek. De UV-bescherming werkt dan bijvoorbeeld niet meer of er zijn simpelweg gaten in het doek ontstaan. Gemiddeld gaat een doek zo’n 20 jaar mee. Om er zeker van te zijn dat-ie nog werkt deze periode is het echt tijd om ‘m te vervangen. Past het doek niet meer in je nieuwe tuin of wil je simpelweg voor een andere kleur gaan? Dan kun je ook altijd vóór die 20 jaar al een nieuw doek aanschaffen.

LEES OOK
Zonnebril voor je huis: soorten zonwering op een rij

Deze partijen kun je inschakelen

Niet iedereen is een do it yourself-liefhebber, en dat hoeft gelukkig ook niet. Voor elke klus bestaan er professionals die je met liefde helpen. Wil je je zonneschermdoek laten vervangen? Dan is het slim om offertes aan te vragen en niet voor de eerste de beste aanbieder te gaan. Zo weet je zeker dat je niet te veel geld uitgeeft. Offertes aanvragen? Dat kan bij websites als Zonneschermdoek.nl en Zonneschermwebshop.nl, waar je niet alleen een vakman- of vrouw inhuurt, maar ook direct het doek zelf bestelt. Twee vliegen in één klap!

Dit zijn de gemiddelde kosten van een zonneschermdoek vervangen

Zoals altijd het geval is wanneer je iets nieuws aanschaft, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de prijs van een nieuw zonneschermdoek. Doordat er veel verschillende aanbieders zijn en de kwaliteit van ieder doek verschilt, valt hier helaas weinig over te zeggen. Balen, we weten het. De ene aanbieder verkoopt namelijk al zonneschermen voor € 50 per vierkante meter, terwijl de andere aanbieder prijzen op z’n website heeft staan die oplopen tot wel € 600 per vierkante meter. Hier is dus geen peil op te trekken. Weten waar je aan toe bent? Vraag dan meerdere vrijblijvende offertes aan bij lokale partijen en kies voor de prijs-kwaliteitsverhouding die het best bij jouw budget en wensen past.

LEES OOK
Zo creëer je meer privacy in de tuin

Kun je het doek ook zelf vervangen?

Wie twee rechterhanden heeft en dus wel aardig kan klussen, kan in principe zelf een nieuw doek monteren. Voor de meeste doeken geldt wel dat het op maat gemaakt moet worden. En waarschijnlijk huur je hier liever wel een professional voor in. Bovendien komt er bij het vervangen van een doek heel wat kijken. Je moet namelijk ook het een en ander van elektra weten om het nieuwe doek juist te monteren. Wil je een zonneschermdoek vervangen en ben je niet zeker van je eigen handigheid? Dan raden we je van harte aan om het aan de ware professionals over te laten. Een klein foutje kan er namelijk al voor zorgen dat het doek niet werkt. En dat levert uiteindelijk niet alleen hogere kosten, maar ook veel frustraties op. Liever ga je voor in één keer goed, dan voor heel wat onnodige fouten en stress. Kies je er toch voor om het zelf te doen, bijvoorbeeld omdat je al ervaring hebt óf omdat jouw klusjes altijd goed komen? Volg dan dit stappenplan en vertrouw op je eigen kunnen.

nog meer: Wooninspiratie