Alle voordelen van een satijnen kussensloop op een rij

Dekbedovertrek Blurred Lines van katoensatijn, geel, 140×200/220 cm € 79,95, 200×200/220 cm € 149,95, 240×200/220 cm € 159,95. Kussen Velvet Crops Dark Red van fluweel, 30×90 cm € 49,95.M.m.v. kasstoor.nl (bijzettafel, tafellamp, vloerkleed), letoile.store (geurkaars, mok, theelepel, zeepjes), studio-yen.com (kunstobject). Overig privébezit. Beeld vtwonen 09-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Danielle Verheul | fotografie Richard Smit
Beeld vtwonen 09-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Danielle Verheul | fotografie Richard Smit

Het begint een heuse hype te worden: de satijnen kussensloop. Dat is niet zo gek, want satijn geeft een gevoel van luxe en is heel stijlvol. Daarnaast slaapt het ook nog eens zalig en heeft het allerlei gezondheidsvoordelen. Inderdaad, dat klinkt als de ultieme win-win. Wij leggen je graag uit waarom ook jij zo’n zacht kussensloop nodig hebt in je leven.

Lees verder onder de advertentie

Verschil tussen zijde en satijn

Maar first things first: weet jij het nog? Wat was nou ook alweer precies het verschil tussen zijde en satijn? Geen zorgen als dit je even ontschoten is, we zetten de verschillende stofsoorten nog eens op een rij.

Beter voor huid en haar

Een satijnen kussensloop is super zacht en glad, wat goed is voor je huid en haar. Het maakt je haar minder statisch, vermindert pluis en zorgt er daarnaast voor dat het niet beschadigt door wrijving met de stof. Met katoen is dit bijvoorbeeld wel het geval.

En ook voor je huid is het beter om over te stappen op een satijnen kussensloop, zeker als je een gevoelige velletje hebt. Omdat satijn veel minder stroef is, schuurt het niet langs de huid. Ook is het antibacterieel en neemt het geen vocht op, waardoor je huid meer gehydrateerd blijft.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Een rustgevende slaapkamer: dit zijn de tips en tricks

Gevoel van luxe

Naast dat een satijnen kussensloop voordelen heeft voor je huid en haar, krijgt ook de de hele slaapkamer een upgrade. De kamer krijgt namelijk meteen een luxere uitstraling. Daarnaast heb je nog alle vrijheid om te experimenteren met verschillende kleuren. Wit geeft een clean en fris effect, maar voor een bijvoorbeeld wat romantischere look kun je gaan voor deze oudroze satijnen kussenslopen.

Shop satijnen items…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: vtwonen 09-2021 | productie Tanja Saarberg | styling Danielle Verheul | fotografie Richard Smit