5 tips voor een stijlvolle barbecue

beeld vtwonen Beeld

Een dagje naar het strand of het park sluiten we natuurlijk af met een gezellige avond barbecueën. Maar dat doen we niet met plastic bordjes en enkel vlees: deze zomer barbecueën we in stijl!

Lees verder onder de advertentie

Een stijlvolle bbq

Barbecueën in de zomer doen we allemaal! Nou ja, in ieder geval 92% van Nederland. Maar dan natuurlijk wel met een goede barbecue, gezellige sfeer en lekker eten. Veel mensen kiezen dan ook bewust voor een barbecue van een bekend merk, zoals Weber. Ook vervangen ze deze meestal weer na vijf jaar. En lekker eten, dat doen ze het liefst met vrienden of familie gewoon in de tuin of op het balkon. Maar toch blijft het allemaal wat braaf, zonder decoratie of een verrassend thema. Daar moet verandering in komen! Daarom geven wij vijf tips voor een stijlvolle barbecue.

  • Kies een bbq in jouw stijl. Mensen kiezen steeds vaker voor een houtskool barbecue. Die heerlijke geur doet namelijk gelijk denken aan de zomer. Hou jij hier ook van? Dan is deze variant zeker iets voor jou.
  • Wanneer je de chef thuis bent, is een stoere buitenkeuken op gas een betere keuze. Hier kan je alle kanten mee op. Stomen, grillen, en bakken, niets is te gek.
  • Kook eens anders. Hamburgers zijn niet weg te denken van de barbecue en vis is de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden. Maar je kan nog veel meer met dit handige apparaat. Ga eens voor een gevulde aardappel of paprika. Met speciale platen en pannen maak je met gemak ook de lekkerste flammkuchen, paella of wok maaltijden in de buitenlucht.
  • Een stijlvolle barbecue kan niet zonder mooi gedekte tafel. Wanneer je met een grote groep aan het tafelen bent is plastic bestek ideaal, maar vaak saai en niet duurzaam. Kijk eens rond en kies voor feestelijk servies van papier in leuke kleuren en dessins. Dit is handig én stijlvol in één.
  • Zet de puntjes op de i met mooie decoratie. Dit maakt je barbecue namelijk helemaal af. Versier de tafel met een mooie etagère en sfeervolle olielampen die je zelf gemaakt hebt. Hang verder lampionnen op voor nog wat extra sfeer, en je bent klaar om tot laat in de avond te barbecueën in stijl.

Alles voor een stijlvolle barbecue

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Bron beeld: Campingaz