WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 manieren om schoenen stijlvol op te bergen

Niets vervelender dan struikelen over een paar schoenen. Daarnaast zien rondslingerende schoenen er rommelig uit. Beter dus als deze netjes opgeborgen worden, maar wel op zo’n manier dat je er goed bij kan. Schoenen stijlvol opbergen doe je zo! 

vtwonen 08-2021 | DIY kapstok kledingrek schoenen

Achter gesloten deuren

Schoenen uit het zicht, dat zorgt voor een fijn en opgeruimd gevoel. Een schoenenkast biedt uitkomst. Al hoeft de kast niet eens per se voor schoenen te zijn. Een ladekast volstaat ook prima. Het belangrijkste is dat de schoenen niet op een grote berg eindigen. Want trek er dan maar eens het paar uit dat je nodig hebt: je maakt er meteen weer een rommel van. Zet de kast in bijvoorbeeld de hal als je er zeker van wilt zijn dat elk gezinslid zijn schoenen opruimt. Of in ieder geval een poging daartoe doet… 

LEES OOK
DIY: kledingrek voor de slaapkamer, hal of badkamer

On the display

Ben jij een schoenenlover? En mogen jouw parels gezien worden? Zet je schoenen dan op een wandplank. Zo kun je jouw favoriete paren mooi uitstallen en heb je een duidelijk overzicht. Zorg dat de wandplank breed en diep genoeg is om schoenen op kwijt te kunnen. Til het naar een hoger niveau door kleine spotverlichting aan te brengen. Zo vallen de mooiste paren nog meer op.

Heb je een of meerdere speciale paren? Dan kun je ook kiezen voor een individuele wandplank zoals deze. Plaats er per plank een paar schoenen op die alle aandacht verdienen. Zo maak je van schoenen een soort woonaccessoires. Leuk om toe te passen in bijvoorbeeld een flinke inloopkast.

Aan de haak geslagen

Een compacte en overzichtelijke manier van schoenen opbergen, is met behulp van wandhaken. Koop er een aantal en bevestig ze aan de muur. Of maak er een verplaatsbaar exemplaar van door de wandhaken te bevestigen aan bijvoorbeeld een stuk hout. Ook de zijkant van een kledingkast kan dienen als opbergruimte op deze manier. Hang de schoenen met de hiel aan de haak en voilà een fijne en compacte manier van opbergen die er nog leuk uit ziet ook. 

LEES OOK
Hoe ook jij de kledingkast netjes en efficiënt kunt indelen

Hekwerk

Deze manier van schoenen opbergen is perfect voor mensen die meer hakken dan platte schoenen in hun bezit hebben. Met een draadstalen hekwerk maak je namelijk zo een schoenenopberger met industriële look. Eigenlijk hoef je er weinig voor te doen, als het herwerk maar de juiste maat heeft voor de hoeveelheid schoenen die het moet dragen. Plaats ‘m op op de muur en hang de schoenen met hun hak in het hek. Een snelle en makkelijke schoenenopberger die ook handig is aan de binnenkant van een kastdeur.

Op wieltjes

Schoenen liever uit het zicht maar wel binnen handbereik? Bevestig dan een paar wielen onder een houten plank en maak er een soort meubelhondje XXL van. Plaats de schoenen hierop en schuif ze weg onder bijvoorbeeld een kast of onder het bed. Hoe meer schoenen, hoe groter de plank. Door er een handgreep aan te maken – zoals deze leren handgrepen – zorg je ervoor dat de rolplank makkelijk te verplaatsen is.

nog meer: Wooninspiratie