WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo geef je de trap een upgrade

De hal – en daarmee ook de trap – is de binnenkomer van je huis. Het is dan ook zonde om hier geen aandacht aan te besteden. Zo kan het trapgat dé plek zijn voor je wall of fame, kun je hem bekleden met een mooi tapijt of de wand erlangs een upgrade geven met een opvallend behang of gave muurkleur.

Trapgat

1. Wall of fame

De perfecte plek voor een trip down memory lane of een wall of fame is toch wel het trapgat. Deze loze muur hang je zo vol met herinneringen en dierbare bezittingen als je wilt. Dat maakt een huis extra persoonlijk en creëert een fijne en huiselijke sfeer. Denk aan foto’s van vrienden en familie, maar ook aan kleine souvenirs of een groot kunstwerk.

Trapgat

LEES OOK
Fijn (t)huis: een huiselijke sfeer creëren, zo doe je dat

2. Fake it till you make it

Een trapgat is vaak niet de lichtste plek in huis. Tenzij je de luxe hebt van een raam of dakraam bij de trap. Licht zorgt er niet alleen voor dat je alles beter ziet (wel zo veilig bij een trap), het zorgt ook voor een frisse en natuurlijke look. Probeer daarom zoveel mogelijk van die lichtstralen op te vangen en te laten weerkaatsen door het gebruik van spiegels. Kies voor een aantal grote exemplaren om de wand snel te vullen of fake een raam door middel van een spiegel met raameffect zoals deze tuinspiegels. Een aantal kleinere varianten spiegels bij elkaar vormen een leuke collage.

LEES OOK
Deze souvenirs blenden thuis perfect in

3. Lichtspektakel

Eén van de makkelijkste manieren om een trapgat mee op te vullen, is met licht. Lampen zijn onmisbaar bij een trap, dus die heb je sowieso nodig. Een simpel spotje does the job, maar hoe leuk is het om van het trapgat een waar lichtspektakel te maken? Dat doe je door verschillende wandlampen trapsgewijs naar boven op te hangen. Of wat dacht je van het aanbrengen van lichtpunten langs de trap voor ingebouwde lichtspots? Hiermee sla je twee vliegen in één klap: het is praktisch én geeft je trapgat een chique uitstraling.

4. Zachte trapbekleding

Trapbekleding is niet alleen zacht en warm voor je voeten, het is ook veilig omdat je zo minder snel uitglijdt. Bijkomend voordeel: als je met je hakken de trap op- of afloopt heeft niemand er last van. Nu kun je natuurlijk voor safe gaan en een tapijt in een unikleur kiezen. Maar als je eens iets anders dan anders wilt, is een tapijt met een dessin ook een goed alternatief.

LEES OOK
Zo vul je het trapgat stijlvol op

5. Ga voor behang of een muurverf in een opvallende kleur

Maak van de trap een eyecatcher door ook de wand langs te trap te behangen. Kies bijvoorbeeld voor een behang met een mooie print en reliëf. Zo geef je de hal – waar de trap zich vaak bevindt – ook meteen een update. Of schilder deze muur in een gave, opvallende kleur en steel zo de show!

nog meer: Wooninspiratie