WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: persoonlijke touch

Met creatieve oplossingen en de juiste materialen geef je een karakterloze ruimte een persoonlijke touch. We kijken de kunst af bij vtwonen hoofdredacteur Nicolette Fox, die met slim gebruik van antiek, vintage en design een eigen stijl creëerde.

Groene tegels Mosa via Kol Tegels, Venetiaanse spiegel hartvormig Sissy-Boy, spiegel rechthoekig antiek, kranen onbekend, wastafel Duravit, kapstok Tubax vintage, badjas, hamamdoek en vloerkleed The Souks, groene bakjes Ikea, zeep Marie-Stella-Maris.

1. Tegels

Een budgetkeuken krijgt al snel een design uitstraling door álles in de keuken te betegelen, zelfs de wandplanken en afzuigkap. Bouw om de afzuigkap een betegeld frame als makkelijke en effectieve oplossing. Diverse witte tegeltjes en patronen zorgen voor een excentriek en toch neutraal effect.

2. Statement spiegels

Een spiksplinternieuwe ruimte waar de karakterloosheid vanaf druipt? Net als in de badkamer van Nicolette, leeft de ruimte met een paar brocante spiegels helemaal op. Om een extra design of antiek statement te maken hang je mooie haken aan de badkamermuur. Zo heb je meteen een plek om handdoeken en badjassen aan op te hangen. Wil je geen gaten in de muur boren? Zet dan net als Nicolette een vintage kapstok neer. Onverwacht, maar praktisch en verrassend mooi.

Benieuwd hoe de rest van het huis van Nicolette eruit ziet? Kijk binnen bij de hoofdredacteur van vtwonen.

Kast gemaakt met oude deuren uit huis en deuren van Burbri, verf op kast zijdeglans Ral 9010, fotolijsten onbekend, vaas cadeau gekregen, lichtdoorlatende gordijnen vtwonen, blauw krukje vintage, handgemaakte berber pompomdeken The Souks, wit beddengoed Four Leaves, vloerkleed Ikea.
Muurverf IJm Studio, vakkenkast gemaakt door Roberts vader, wandlamp kringloop, wereldkaart Sissy-Boy, witte lamp Zuiver, lampionnen Kitsch Kitchen, breed kussen met groene sloop BedMate en lichtgele kussenslopen Suite702, grijsgroen dekbedovertrek Merci, plaid Aai made with love, knuffel Ikea.

3. Oude deuren

Oude deuren over na een verbouwing? Bewaren! Het is even puzzelen, maar ze krijgen een prachtig tweede leven als kastdeur in de slaapkamer of woonkamer. Schuur ze op en geef ze een lik verf of laat ze in de originele staat. Laat een vlak open waar persoonlijke items kunnen schitteren voor een persoonlijke touch.

4. Lampionnen

Tieners hebben een sterke eigen mening, ook als het aankomt op hun kamer. Neem de tijd om samen hun wensen te vertalen naar een moodboard. Mooi uitgangspunt? Een excentriek behang of een persoonlijk statement. De kracht van herhaling is in deze kamer duidelijk zichtbaar in de lampionnen aan het plafond. Het is er altijd feest en de vier lampionnen maken een groter statement dan één.

nog meer: Wooninspiratie