WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creatief idee voor een parketvloer en 3 andere woonideeën

Jessica uit Amsterdam beschrijft haar woonsmaak als uitgesproken, kleurrijk en gedurfd. Met een vintage touch maakt ze van haar huurhuis een persoonlijk geheel. Wij hebben 4 van Jessica’s woonideeën voor je verzameld, met een creatief idee voor een parketvloer.

vtwonen 06-2021 | houten kast met grote spiegel in de slaapkamer
Muurverf Wereldbol van Gamma. Kast gemaakt door opa. Vloer Kwantum. Vloerkleed Loods 5. Bed Swiss Sense. Zoutkristal, paarse sprei en grijs beddengoed onbekend. Blauw kussen de Bijenkorf. Panterkussen Zara Home. Hanglamp hing er al. Gouden top Acne. Spiegel Ikea.
vtwonen 06-2021 | bijzondere parketvloer met visgraat motief en paarse gang bij de trap
Parket onbekend. Muurverf Festijn van Gamma, trapverf onbekend. Print links Art by Laura Jansen, andere uit magazine.

1. Vintage parel

Niks zo mooi als een vintage eyecatcher naast een hypermodern item. Deze kast van opa en de strakke spiegel versterken en verzachten elkaar.

2. Parketvloer idee

Verhalen vertellen met de woning. Zo vertelt de parketvloer een mooi verhaal. Aan de onderkant van elke plank is een gedicht geschreven. Je ziet het niet, maar dat idee is toch bijzonder?

LEES OOK
In 5 stappen naar een retro woonstijl

vtwonen 06-2021 | rond vloerkleed met rode bank en pantoffels op de vloer, met een gitaar op de achtergrond
Wandkasten gemaakt door vader.  Bank gekregen decorstuk van fotoshoot. Vloerkleed en kussens op bank Loods 5. Glazen salontafel Dig&Dust Vintage. Champagneglazen Homestock. Vaas Bloomon. Schaaltje op tafel Anthropologie. Slippers Uggs.
vtwonen 06-2021 | twee verschillende glazen hanglampen boven de eettafel, de rechter lamp is paars en de linker lamp donkerblauw
Donkerblauwe en paarse hanglampen Loods 5

3. Plank it up

Tegen de schuine wand zaten wandplanken. Wanneer alles, van serviesgoed tot spelletjes, een plek moet krijgen, oogt het snel rommelig. Jessica’s oplossing: schuifdeuren voor de kasten.

4. Gekleurde lampen

Doordat de hanglampen van gekleurd glas zijn, houden ze geen daglicht tegen, maar verstevigen ze wel het kleurpalet.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een huurhuis met persoonlijkheid

nog meer: Wooninspiratie