WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een hoog plafond: 6x tips & tricks

Woon jij in een industriële loft, een oud herenhuis of een andere niet-standaardwoning met hoog plafond? Lucky you, want dat geeft een über-de-luxe uitstraling. Maar de grote vraag is: hoe ga je om met die enorme hoeveelheid ruimte in de hoogte? En hoe decoreer je die lange wanden? Kijk het af bij Suus en Hank in Haarlem!

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 9  | hoog plafond
vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 9

Een vide

Een mooie manier om gebruik te maken van de ruimte in de hoogte is door een vide te (laten) maken. Zo creëer je extra leefruimte en behoud je de ruimtelijkheid. Een vide wordt vaak als een knusse slaapplek gebruikt. Maar afhankelijk van de grootte van de ruimte kun je ‘m natuurlijk voor van alles gebruiken. Bij Hank & Suus is er zelfs een heuse zithoek gemaakt met loungebank, tv en zithoek.

Een haard

Ook erg mooi: laat een open haard plaatsen tegen één van je lange wanden. Juist tegen een hoge muur kan dit je interieur een echte boost geven. Met speciale nisjes naast je haard voor de houtblokken ademt je zitkamer direct warmte en een gezellige sfeer uit.

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 9 hoog plafond hoge muren

Een schilderijtje valt al snel in het niet op een hoge muur. Kies

liever voor behang

Behangpaneel

Als je een grote, lange muur heb,t valt een schilderijtje al snel in het niet. Je wanddecoratie moet dan simpelweg groot, groter, grootst zijn. Gebruik daarom behang. Kies bijvoorbeeld voor behang met een grafische print. Als je ‘m niet op de muur zelf plakt maar op een paneel en dat ophangt, kun je ‘m eenvoudig vervangen door een nieuw behang. Ook kun je aan de andere kant van het paneel een andere print plakken, zodat je kunt afwisselen. Wat een statement!


OOK LEUK:
Slimme stylingtips voor een lange muur

Hoge kast

Erg imposant en je hebt direct genoeg opbergruimte voor komende jaren: laat een grote kast op maat maken tegen je lange wand. Zijn jullie bijvoorbeeld echte boekenwurmen? Laat dan een enorme boekenkast timmeren. Met een trap ertegenaan kun je bij al je leesvoer komen.

Maak een foto- of kunstmuur om de hoge

muren te vullen

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 9 vide | hoog plafond

Kunstmuur

Zoals hierboven gezegd, valt één foto of schilderij al snel weg bij zo’n hoog plafond. Daarom kun je ook kiezen voor een verzameling van kunstwerken of foto’s. Gebruik diverse formaten, lijsten en kleuren om er een speelse wand van te maken. Wil je liever wat meer rust in je interieur? Gebruik dan kunstwerken van hetzelfde formaat en in dezelfde kleurtinten. Hang ze netjes naast of boven elkaar of maak het iets speelser door ze op verschillende hoogtes te hangen.

Verlichting

Wil je voor de klassieke look gaan, hang dan een grote kroonluchter in die ruimte met hoog plafond. Je waant je direct in een paleis van een paar eeuwen terug. Vind je een kroonluchter te kitsch of te klassiek? Ga dan voor een strakker exemplaar. Zorg er wel voor dat hij niet wegvalt in de ruimte en dus groot genoeg is.

nog meer: Woonhacks