WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Doen! Lila accessoires in je interieur

Lila maakte een tijd geleden haar comeback. Dat zien we niet alleen terug in kledingcollecties, maar ook in ons interieur: de lichtpaarse kleur duikt overal op. Plus: een betere manier om kleur toe te voegen dan door middel van accessoires bestaat er niet. Bundel deze twee elementen en je krijgt – inderdaad – lila accessoires!

Van onder naar boven muurverf in kleur Mud Grey, Mire en Cotton van vtwonen per 2,5 liter € 32,95 (karwei.nl). Vloerlamp Line Two van Norr11, 95×37,5×186 cm (bxdxh) € 799,-, 3-zitsbank Bras van Artifort in stof AA selecte 680 Burgundy, 250x77x72 cm (bxdxh) € 3309,-, fauteuil Ace van Normann Copenhagen vanaf € 765,-, bankje Oslo van Muuto in stof Fiord 551, 150x45x73 cm (bxhxd) € 1595,-, plaid Double Throw van Woud, 125×180 cm € 169,- (eijerkamp.nl). Kussen met diagonale streep € 49,95, Japans kopje uit set van 4 € 34,95 (hkliving.nl). Bruine schaal uit set van 3 € 69,-, terracotta vaas van Fest Amsterdam € 39,95, dienblad Malu van Mica Decorations € 18,50 (vtwonen.nl). Posters van All the way to Paris € 29,- (papercollective.com). Hoed met geborduurd oog van Madam Stoltz € 41,25 (deens.nl). Make-up tasje van Ferm Living € 69,- (kolkenkolk.nl).

Waarom lila een trendkleur is

Pasteltinten zijn al een tijdje terug van weggeweest. Stonden ze eerst wel bekend als kleuren met een hoog zuurstokgehalte, inmiddels behoren ze tot een van de meest gewaardeerde trendkleuren. En lila misschien nog wel in het bijzonder. De kleur heeft een bijzondere uitwerking op het interieur en dat komt vooral door de koele ondertoon die in paars zit. Lila is natuurlijk gewoon een lichte variant van paars, waardoor lila accessoires als een frisse wind door je huis gaan.

Speel met kleur! Gebruik pasteltinten om een funky statement te maken.

De rustige werking van lila

Wat is dan precies de uitwerking van lila in je interieur? Lila is een koele kleur en dit soort tonen hebben over het algemeen een rustgevende werking op je gemoedstoestand. Dit is niet gek trouwens, want als je een wandeling maakt in de natuur, dan hebben veel kleuren die je om je heen ziet ook een koel karakter. Denk aan een mooie blauwe lucht, groene planten en bomen, grijze stenen… Daarom zijn ze ook zo fijn in huis.

Klein maar fijn

Accessoires zijn the way to go voor meer kleur in huis. Zo houd je het subtiel, maar verlaag je ook het risico dat je snel uitgekeken raakt op de kleur en vervolgens een hele muur kunt gaan oververven. Als je geen zin hebt om vaak van accessoires te wisselen, dan kun je natuurlijk toch gewoon voor dat likje lila verf gaan.

nog meer: Woonaccessoires