Met deze tips houd je de werkplek lekker koel

beeld vtwonen Beeld fotografie Alexander van Berge
Beeld fotografie Alexander van Berge

De werkplek koel houden als het tropisch warm is, is heel belangrijk. Niet alleen voor je gemoedstoestand, maar ook voor de productiviteit. Mensen werken het best bij een temperatuur van zo’n 21 graden. Zodra het warmer dan dat wordt, ga je trager werken en verdwijnt de concentratie als sneeuw voor de zon. Daarom: tips voor een koele werkplek.

Lees verder onder de advertentie

Strategische plek

Heb je een vaste werkplek in huis? Dan wordt het misschien wel tijd om de boel om te gooien. Kijk goed waar de zon schijnt en wissel gedurende de dag van plek om de koelte op te zoeken.

Op z’n Spaans

Als het echt niet uit te houden is, dan is het misschien verstandig om je werkrooster aan te passen. In Spanje houden ze niet voor niets siësta. Begin bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg als de warmte nog niet z’n hoogtepunt bereikt heeft en las een pauze in tussen 12.00 uur en 15.00 uur als het de temperaturen vaak op z’n hoogst zijn.

LEES OOK
Volg deze 5 stappen en maak thuiswerken véél makkelijker

Lees verder onder de advertentie

Weer de zon

Zonwering is een life saver als het gaat om een ruimte koel houden. Zeker als deze fel door de ramen schijnt, is het beter om gordijnen gesloten te houden. Zo houd je de warmte buiten. Jaloezieën zijn de perfecte oplossing om de meeste warmte te weren en natuurlijk licht te behouden. Een donkere werkplek is namelijk ook niet alles.

LEES OOK
De mooiste en meest onmisbare spullen voor je werkplek

Warmtebronnen cancellen

Elektrische apparaten geven vaak warmte af. Probeer er dus zoveel mogelijk uit te zetten op je werkplek. Denk aan speakers, lampen, maar ook je laptop of computer produceert warmte. Laat je apparaten dus niet de hele dag loeien en zet ze ook even uit als je pauze neemt. Scheelt toch weer!

Lees verder onder de advertentie

Briesje

Bewegende lucht voelt vele malen koeler aan dan stilstaande lucht. Een ventilator of mobiele airco zijn ideaal om de werkplek koel te houden. De kleinste formaten passen precies op een bureau.

LEES OOK
Voor je thuiswerkplek: zo maak je een inspiratiemuur

Maak het groen

Kamerplanten zuiveren én verkoelen ook lucht. Tijd om je werkplek om te toveren tot een urban jungle! Met een paar grote exemplaren ben je snel klaar, maar als daar geen ruimte voor is, kun je altijd een wandplank aankleden met een paar kleine kamerplanten of mooie hangplanten.

Lees verder onder de advertentie

Materialen

Bekijk goed welke materialen er op jouw werkplek te vinden zijn. Zit je in een stoel met dikke kussens of van een materiaal waar je bijna in smelt? Dan kun je deze beter vervangen door verkoelende materialen, zoals hout, katoen of linnen.

Producten die we aanraden

Lees ook

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

styling Home office styling: 5x de mooiste thuiswerkplekken

beeld vtwonen Beeld

Bureaustoelen De mooiste bureaustoelen voor jouw thuiskantoor

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Samenwerking Actieplan thuiswerken: zo creëer je een fijne en gezonde werkplek

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

cursus kleur in huis

Bron: beeld: styling Fietje Bruijn, fotograaf Alexander van Berge