WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Genieten van het weer: buiten thuiswerken doe je zo

Aangezien ook jij waarschijnlijk nog vaak thuis werkt én het zomer is, wil je die twee natuurlijk het liefst combineren en lekker gaan zitten werken waar je wilt. Buiten bijvoorbeeld! Optimaal thuiswerken in de open lucht doe je zo.

vtwonen 06-2021 | tuintafel van de zijkant met twee beige stoelen

Comfortabele zit

Als je van plan bent om heel wat uren buiten te werken, kun je maar beter comfortabel zitten. Je bureaustoel naar buiten slepen, gaat natuurlijk best ver. Los het zitprobleem op met een fijne, ondersteunende tuinstoel. Heb je die niet? Dan kun je een heel eind komen met een minder ondersteunende stoel en een flink aantal fijne kussens.

Een laptopstandaard is bijna essentieel voor een fijn dagje buiten werken. Zo behoudt je nek de juiste positie en kun je aan het eind van de dag nog normaal uit de stoel komen. 

LEES OOK
De mooiste en meest onmisbare spullen voor je werkplek

Zichtbaarheid bewaren

De zon is natuurlijk heerlijk, maar hij kan de zichtbaarheid van een beeldscherm verlagen. En om nou de hele dag met samengeknepen ogen te zitten… Je zou het kunnen oplossen met zonwering, zoals een parasol. Maar als je wilt werken én in de zon zitten, kun je ook een speciaal zonnescherm kopen voor je laptop. Of het scherm afdekken met een speciale folie.

Hitteplan voor de laptop

Niet alleen jij kan overhit raken in de zon, ook je laptop vindt hoge temperaturen niet per se prettig. Er bestaat een kans dat het apparaat overhit raakt en het begeeft. Een no-go dus. Als de laptop heet aanvoelt en begint te loeien, weet je hoe laat het is… Verplaats hem dan zo snel mogelijk naar de schaduw. 

Om te voorkomen dat de laptop overhit raakt, moet je er in ieder geval voor zorgen dat hij los staat van de tafel. Gebruik daarvoor een laptopstandaard, zo heeft-ie voldoende ruimte om te ventileren. Je zou zelfs een speciale laptopstandaard met koelende functie kunnen kopen.

LEES OOK
Zo houd je de werkplek lekker koel

Neem een buitenstopcontact

Grote kans dat je niet de hele dag buiten kunt thuiswerken zonder dat de accu van je laptop het begeeft. Een verlengsnoer of buitenstopcontact is dus wel op z’n plaats. Staat misschien iets minder mooi, maar praktisch is het wel. 

Organiseer je spullen

Gebruik een handige opberger om al je kantoorartikelen in te verplaatsen. Zo kun je aan het eind van de dag alles netjes bij elkaar leggen en makkelijk van buiten naar binnen verplaatsen. En ’s ochtends natuurlijk vice versa! 

nog meer: werkkamer