WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sneak peek verbouwde paardenstal: Fietje in Haarlem

Al twaalf jaar wonen Hank en Suus met hun twee tienerdochters in een verbouwde paardenstal op een monumentaal kazerneterrein. Een droomwoning, maar van binnen is het interieur niet naar wens. Alles hebben ze al geprobeerd om hun huis meer tot een geheel te krijgen, maar ze komen er niet uit. Stylist Fietje ziet genoeg mogelijkheden!

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 9
vtwonen weer verliefd op je huis | stylist Fietje Bruijn

Veel ellende

De basis met een grijze gietvloer vinden Hank en Suus ongezellig. Vooral Suus voelt zich niet meer thuis. Ze werkt momenteel heel veel in de ouderenzorg (gemiddeld tachtig uur per week) en maakt tijdens deze coronatijd veel ellende mee op haar werk. Ze verdient het volgens Hank om in een fijn huis thuis te komen. Suus houdt van romantisch en neutrale kleuren, waar Hank juist van contrast, kleur en strakke vormen is.

Jarenlange zoektocht

De woonruimte bestaat uit de begane grond met een keuken, eethoek en zithoek. De eerste verdieping, de vide, bestaat uit een studeer- en tv-hoek. Hank en Suus hebben er samen bijvoorbeeld tien jaar over gedaan om iets te vinden voor aan de muur en zijn nu ook alweer een jaar of acht opzoek naar nieuwe eettafelstoelen. Simpelweg omdat ze het samen niet eens worden. Ook hebben ze indelingen gewijzigd, muren opnieuw geschilderd en kleuren aangepast. Maar dit alles is nog steeds niet naar wens. De gietvloer leek twaalf jaar geleden een goed idee, maar voelt nu heel kil aan. De vijf meter hoge muren krijgen ze niet sfeervol. De lampen stralen geen zacht licht uit en dragen onvoldoende warmte uit: er is geen eenheid. Hoe richt je zo´n gaaf pand met een vide in én houd je rekening met de behoeften van twee pubers? Hank en Suus hebben het gevoel dat de woonruimte veel beter tot z’n recht kan komen – en Fietje ook.

Sneak peek

Ben je benieuwd naar de woonoplossing van stylist Fietje? Kijk mee naar de negende aflevering van Weer verliefd op je huis seizoen 15 op zondag 14 november om 18:55 uur op SBS6. Bekijk hier alvast een sneak peek van het eindresultaat:

vtwonen weer verliefd op je huis seizoen 15 aflevering 9

Wist je dat…

We elke zondag een artikel met alle productinformatie en foto’s voor je klaarzetten? Je vindt alles direct na de aflevering op deze pagina. Wil je écht niks missen? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief en ontvang elke zondagavond als eerste alle informatie over de make-overs.

nog meer: Weer verliefd op je huis