WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze trucs krijg je de wasmachine uit het zicht

We kunnen niet meer zonder, de wasmachine. Maar niet iedereen wil zo’n robuust apparaat constant in het zicht. Met deze simpele trucs blijft ‘ie zijn werk doen, maar dan wat minder op de voorgrond.

wasmachine in kast

Achter kastdeurtjes

Met de DIY waskast van vtwonen zit je altijd goed: zowel je wasmachine als droger zijn uit het zicht, en er is ook plek voor een strijkplank, droogrek en schoonmaakmiddelen. Daarmee wordt de bijkeuken, badkamer of waar de gevaartes ook staan een stuk strakker en houd je alles makkelijk op één plek.

Met een gordijn

Geen ruimte? Of gewoon twee linkerhanden waardoor je die DIY waskast liever laat voor wat het is? Met een gordijn kom je ook een heel eind. En wanneer je een gordijn neemt met ringen, hoef je ook niet eens met gordijnrails aan de slag. Het gordijn moet natuurlijk wel ergens aan opgehangen worden, wat je een stuk makkelijker voor elkaar krijgt als je wasmachine onder een houten plaat ligt, of wanneer je een roede om je wasmachine kunt plaatsen.

Kant-en-klare ombouw

Een hele kast om je wasmachine is natuurlijk wat groot, maar je kunt het ook lekker simpel houden met een kant-en-klare ombouw. Deze kasten koop je in allerlei soorten en maten: met en zonder planken, met en zonder kastdeuren, voor machines op of naast elkaar (zie er hier een paar op een rij). Het fijne aan zo’n ombouw is dat een machine op strakkere manier met het interieur versmelt.

Werken met kleuren

Voordat je een wasmachine en droger koopt, kun je ook al rekening houden met het interieur. Je kunt machines namelijk in verschillende kleuren en designs vinden. Wil je de wasmachine voor een zwarte muur zetten? Dan past een zwart wasmachine daar natuurlijk veel beter bij dan een witte. Heb je een oud apparaat dat het nog prima doet en durf je risico te nemen? Dan zou je aan de slag kunnen gaan met spuitbussen. Natuurlijk wil je hier wel voorzichtig mee zijn: het moet bijvoorbeeld goed hechten – check daarvoor even het materiaal van je wasmachine. Een goede kunststofprimer kan wonderen doen, maar we geven toe dat het een project voor waaghalzen is. Ook wil je de tekst van de knoppen kunnen blijven lezen. Dus let daar goed op.

nog meer: Wasruimte