Retro wonen: kijk binnen in het door Fietje gestylede old & new huis

beeld vtwonen Beeld vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 12 | fotografie Brenda van Leeuwen
Beeld vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 12 | fotografie Brenda van Leeuwen

Je huis een nieuwe look geven, maar wel enkele oude meubels houden? Het hoeft niet altijd helemaal nieuw, een combinatie is ook mogelijk. Dat zie je terug in dit old & new huis, ingericht door vtwonen-stylist Fietje Bruijn. Een huis bomvol prachtige verrassingen en inspiratie, vooral van vtwonen by fonQ.

bewoner(s): ouders met een tienerzoon

soort huis: gezinswoning

Lees verder onder de advertentie
Lees verder onder de advertentie

De retro stijl

Lef is het woord dat bij dit interieur past. Ook kunst is een belangrijk aspect in deze styling. In veel ruimtes zie je verschillende soorten kunstwerken. Het is een combinatie van nieuwe spullen, aangevuld met tweedehands en vintage vondsten. Dit zorgt voor een retro gevoel. Fietje: ‘De tweedehands spullen in het huis verwijzen naar de retro periode, het begin van de jaren 70.’ Creativiteit is overal in het huis terug te vinden, van het kleurgebruik tot de accessoires.

Beginnen met de basis

In het huis vind je een breed scala aan kleuren. Geel, rood en blauw, maar ook nog veel andere kleuren wisselen elkaar af. ‘Het zijn allemaal vrij stevige kleuren, zo creëer je een bepaalde basis. Het jaren 70 idee zie je hierin ook terug. Dat zie je ook aan het behang in de slaapkamer.’ Niet alleen kleur zorgt in de dit huis voor een goede basis, ook de vloer is belangrijk. ‘De marmoleum vloer is heel erg van toen, maar ook van nu. Het is dus precies de stijl.’ Deze basis is afgemaakt met verschillende meubels en accessoires.

Lees verder onder de advertentie

Aan variatie genoeg

‘Eigenlijk is bijna alles nieuw, maar het geeft wel dat ‘oude’ gevoel omdat het van bepaald materiaal gemaakt is, of een bepaalde kleur heeft.’ De grafische tegels in de badkamer zijn bijvoorbeeld geplaatst om meer het gevoel van nu te geven. In tegenstelling tot de granieten bekleding op de wand in de hal. ‘Dit geeft weer net wat meer een retro gevoel.’ Aan variatie genoeg dus.

Lees verder onder de advertentie

Zelf aan de slag met old & new

Bij het inrichten van een huis begin je met inspiratie opdoen. Wat wil je graag in huis, welke sfeer spreekt je aan? Door deze vragen te beantwoorden, kun je een moodboard maken. Bij het old & new huis is dit ook gedaan. ‘Het is ingericht op basis van vtwonen by fonQ producten. Hier kun je dus veel inspiratie uit halen’, aldus Fietje. Ook eigen, oudere meubels kunnen nog gebruikt worden. ‘Verf het meubel of bekleed het opnieuw in een expressieve stof. Ga bij verschillende markten en kringlopen op strooptocht naar vintage meubels.’

“Ga op strooptocht naar vintage meubels”

Lees verder onder de advertentie

Alle producten terugvinden?

Heb je een product gezien dat je graag in huis wilt? Per ruimte is er een lijst met alle producten:

Bron: vt wonen&design beurs 2022 | styling Fietje Bruijn | beeld Timo Sorben | tekst Liza Roest | Portret Fietje Bruijn: vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 12 | fotografie Brenda van Leeuwen

Lees verder onder de advertentie