Dit heb je nodig
250 g bloem
snuf zout
230 g koude boter, in blokjes
90 g poedersuiker
100 g amandelen, fijngehakt
hazelnoten of walnoten
½ vanillestokje, uitgeschraapt of 2 tl vanille-extract
Voor de afwerking:
85 g poedersuiker
1 el vanille
Zo maak je de koekjes
- 1.
Meng bloem, zout, boter, poedersuiker, amandelen, noten en vanille met een handmixer tot een kruimelig deeg. Voeg eventueel 1 of 2 eetlepels melk toe als het te droog is.
- 2.
Vorm het deeg tot een bal, wikkel in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
- 3.
Verwarm de oven op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een rol van 1,5 cm dik, snijd stukjes van 4 cm en vorm halve maantjes waarbij de punten dunner zijn. Leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak 12–15 minuten tot de randen nét goud zijn.
- 4.
Meng poedersuiker met de (uitgeschraapte) vanille en bestuif de warme koekjes. Laat afkoelen en bestrooi nogmaals.
Luchtdicht bewaard blijven de koekjes tot drie weken heerlijk bros.
/d73541c27e814e23bea0e09768010026/image.jpg)
/e1d2f9ef9f114348890b27d97e0bbf67/image.jpg)
/bbe06a219d184bebbc07e07f62fad882/image.jpg)
/232e2d93abc741a0b480c876d60861fb/image.jpg)
/fbcf79d3fa1a46faa0f9238fa66241d1/image.jpg)
/8b887070eb12415bbfab5e11dcf16781/image.jpg)