vtwonen Landelijk

Zoet recept: zo maak je traditionele vanillekipferl koekjes

traditionele vanillekipferl koekjes vtwonen landelijk 11-2025 | Fotografie Anneke Gambon
vtwonen landelijk 11-2025 | Fotografie Anneke Gambon
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig

  • 250 g bloem

  • snuf zout

  • 230 g koude boter, in blokjes

  • 90 g poedersuiker

  • 100 g amandelen, fijngehakt

  • hazelnoten of walnoten

  • ½ vanillestokje, uitgeschraapt of 2 tl vanille-extract

Voor de afwerking:

  • 85 g poedersuiker

  • 1 el vanille

Lees verder onder de advertentie
Keuken Systemat met messing beslag en handgrepen via H&i Küchen Design. Lampen boven het kookeiland Zara Home. Aanrechtblad Lithotech Living Ceramics, kleur Kendo Light Natural. vtwonen landelijk 11-2025 | Fotografie Anneke Gambon
vtwonen landelijk 11-2025 | Fotografie Anneke Gambon
Keuken Systemat met messing beslag en handgrepen via H&i Küchen Design. Lampen boven het kookeiland Zara Home. Aanrechtblad Lithotech Living Ceramics, kleur Kendo Light Natural. vtwonen landelijk 11-2025 | Fotografie Anneke Gambon
vtwonen landelijk 11-2025 | Fotografie Anneke Gambon

Zo maak je de koekjes

  1. 1.

    Meng bloem, zout, boter, poedersuiker, amandelen, noten en vanille met een handmixer tot een kruimelig deeg. Voeg eventueel 1 of 2 eetlepels melk toe als het te droog is.

  2. 2.

    Vorm het deeg tot een bal, wikkel in folie en laat een uur rusten in de koelkast.

  3. 3.

    Verwarm de oven op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een rol van 1,5 cm dik, snijd stukjes van 4 cm en vorm halve maantjes waarbij de punten dunner zijn. Leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak 12–15 minuten tot de randen nét goud zijn.

  4. 4.

    Meng poedersuiker met de (uitgeschraapte) vanille en bestuif de warme koekjes. Laat afkoelen en bestrooi nogmaals.

Luchtdicht bewaard blijven de koekjes tot drie weken heerlijk bros.

Lees verder onder de advertentie

Shop de mooiste serveerschalen