vtwonen Landelijk

Recept voor een smaakexplosie: zo maak je een krab-omelet met chili en limoen

Davina's krab-omelet vtwonen landelijk 12-2025 | Styling Ali Heath | Fotografie Brent Darby
vtwonen landelijk 12-2025 | Styling Ali Heath | Fotografie Brent Darby
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig

Voor een omelet voor 2 personen

  • 4 vrije-uitloopeieren

  • 2 el melk of kokosmelk

  • ½ tl zeezout

  • versgemalen zwarte peper

  • 1 el boter (of helft boter, helft olijfolie)

Voor de krabvulling

Lees verder onder de advertentie
  • 100-120 g vers wit krabvlees

  • 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden

  • 1 lente-ui, fijngesneden

  • 1 handje verse koriander (grof gesneden)

  • sap van een halve limoen

  • 1 tl vissaus (of sojasaus)

  • 1 tl sesamolie

  • 1-2 el mayonaise gemengd met sap van 1 limoen

  • rasp van ½ limoen

Voor de garnering

  • extra grote korianderblaadjes

  • limoenpartjes

  • geroosterd zuurdesembrood

Lees verder onder de advertentie
Pantry in de keuken. vtwonen landelijk 12-2025 | Styling Ali Heath | Fotografie Brent Darby
vtwonen landelijk 12-2025 | Styling Ali Heath | Fotografie Brent Darby
Handgemaakte en -geschilderdekeukenkastjes van Plain English.Houten barkrukken met rietenzitting Albion Nord. Kunstwerk Margaret Firth. Overig antiek en vintage. vtwonen landelijk 12-2025 | Styling Ali Heath | Fotografie Brent Darby
vtwonen landelijk 12-2025 | Styling Ali Heath | Fotografie Brent Darby

Zo maak je de krab-omelet

  1. 1.

    Meng in een kleine kom het krabvlees, de chilipeper, lente-ui, koriander, limoensap en –rasp, vissaus en mayonaise. Voeg eventueel nog iets naar smaak toe. Het moet fris, zoutig, limoenig en een beetje pittig smaken. Zet apart.

  2. 2.

    Klop de eieren los met melk, zout en peper, tot een schuimig mengsel.

  3. 3.

    Bak de omelet op laag vuur tot een vastere structuur ontstaat, maar de bovenkant nog licht vloeibaar is (1,5 tot 2 minuten).

  4. 4.

    Leg met een lepel de krabvulling op een helft van de omelet. Vouw voorzichtig dubbel en bak nog 30 seconden om de krab te verwarmen.

  5. 5.

    Laat de omelet op een voorverwarmd bord glijden. Voeg een klodder limoenmayo toe, bestrooi met koriander en serveer met limoenpartjes en geroosterd zuurdesembrood. Lekker met een waterkerssalade met sesam-dressing.

Shop de mooiste serveerschalen

Lees verder onder de advertentie