Dit heb je nodig
Voor een omelet voor 2 personen
4 vrije-uitloopeieren
2 el melk of kokosmelk
½ tl zeezout
versgemalen zwarte peper
1 el boter (of helft boter, helft olijfolie)
Voor de krabvulling
100-120 g vers wit krabvlees
1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
1 lente-ui, fijngesneden
1 handje verse koriander (grof gesneden)
sap van een halve limoen
1 tl vissaus (of sojasaus)
1 tl sesamolie
1-2 el mayonaise gemengd met sap van 1 limoen
rasp van ½ limoen
Voor de garnering
extra grote korianderblaadjes
limoenpartjes
geroosterd zuurdesembrood
Zo maak je de krab-omelet
- 1.
Meng in een kleine kom het krabvlees, de chilipeper, lente-ui, koriander, limoensap en –rasp, vissaus en mayonaise. Voeg eventueel nog iets naar smaak toe. Het moet fris, zoutig, limoenig en een beetje pittig smaken. Zet apart.
- 2.
Klop de eieren los met melk, zout en peper, tot een schuimig mengsel.
- 3.
Bak de omelet op laag vuur tot een vastere structuur ontstaat, maar de bovenkant nog licht vloeibaar is (1,5 tot 2 minuten).
- 4.
Leg met een lepel de krabvulling op een helft van de omelet. Vouw voorzichtig dubbel en bak nog 30 seconden om de krab te verwarmen.
- 5.
Laat de omelet op een voorverwarmd bord glijden. Voeg een klodder limoenmayo toe, bestrooi met koriander en serveer met limoenpartjes en geroosterd zuurdesembrood. Lekker met een waterkerssalade met sesam-dressing.
/d73541c27e814e23bea0e09768010026/image.jpg)
/e1d2f9ef9f114348890b27d97e0bbf67/image.jpg)
/bbe06a219d184bebbc07e07f62fad882/image.jpg)
/232e2d93abc741a0b480c876d60861fb/image.jpg)
/fbcf79d3fa1a46faa0f9238fa66241d1/image.jpg)
/8b887070eb12415bbfab5e11dcf16781/image.jpg)