Het voorjaarshuis van stylist Fietje Bruijn

Schoon, opgeruimd, groen, licht: het zijn de eerste woorden die in stylist Fietje Bruijn op komen wanneer ze denkt aan een voorjaarshuis. Ze ging aan de slag met het thema stoer Scandinavisch.

Blond hout

“Ik heb veel gebruik gemaakt van blond hout”, vertelt Fietje. “Dat is heel Scandinavisch.” Door gebruik te maken van zachte kleuren en ‘losse’ materialen geef je die Scandinavische stijl dat lentegevoel. Naast blond hout kenmerkt de stijl zich door lichtheid, transparantie en open vormen. “Balken, stoelen op houten pootjes, natuurlijke materialen”, somt de stylist op.

Zachte uitstraling

Franjes en bonte kleuren zijn leuk, maar passen niet binnen het Scandinavische voorjaarshuis. “Het is heel minimalistisch. En heel vriendelijk, vind ik. Het heeft een hele zachte uitstraling. Als de basis sober is, kun je goed combineren met accessoires. Daarmee maak je een huis makkelijk voorjaar-proof.”

Hoewel dat Scandinavische goed bij Fietje past, is haar huis naar eigen zeggen ‘eclectischer’. “Veel voller. Meer een mengelmoes. Modern-klassiek noem ik het zelf altijd.”

Bekijk hier Fietjes voorjaarshuis op Pinterest. Meedoen met de voorjaarshuis-winactie? Lees hier alvast de spelregels.

Bron 1. vtwonen 03-2018 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Danielle Verheul 2. vtwonen 03-2019 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: voorjaarshuis