WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit is het voorjaarshuis van stylist Fietje Bruijn

Van al die vrolijke kleuren krijg je meteen zin in de lente, waardoor deze kleurrijke stijl volgens stylist Fietje perfect bij het voorjaarshuis past.

voorjaarshuis fietje kleurrijk woonkamer lichtblauw geel

Drukke kleuren, rustige materialen

Grafisch, kleurrijk en jong zijn de kernwoorden van deze stijl. Fietje: ‘Ik heb felle kleuraccenten gebruikt zoals rood en geel. Een lichte grijsblauwe tint werkt verzachtend. Dit heb ik aangevuld met neutrale tinten zoals wit, zwart en grijs die hier neutraliserend werken. De kleuren bij elkaar doen al veel, dus om ervoor te zorgen dat het interieur niet te heftig werd, heb ik gekozen voor rustige materialen: glad hout, kussens met een rustig textuur en items zonder heftige dessins. Een goed voorbeeld hiervan is het dieprode bijzettafeltje van Pols Potten dat met zijn geometrische vormen en spiegelgladde oppervlak rustig oogt ondanks zijn opvallende kleur.’

voorjaarshuis fietje kleurrijk slaapkamer blauw en wit
kleurrijk servies voor fietjes voorjaarshuis

Naar buiten gericht

Waar een winterinterieur vaak knus en geborgen is, is dit interieur ruimtelijker en naar buiten gericht. Fietje heeft dat bereikt door de combinatie van lichte basiskleuren en bonte accessoires. Ook de grafische lijnen op de muur werken hieraan mee, omdat ze je blik naar buiten leiden. Iedereen die een beetje handig is kan zo een lijn makkelijk zelf op de muur aanbrengen.

“Maak van je voorjaarshuis

een kloppend verhaal”

Een kloppend verhaal

Hoe je zelf aan de gang kunt gaan met het stylen van een voorjaarshuis? Fietje: ‘Combineer vooral dingen die je mooi vindt, maar vertel daarmee wel een kloppend verhaal en pin niet zomaar allemaal onsamenhangende elementen. En denk out of the box, verbreed je horizon, maar let er dan wel op dat de aanvulling bij je huidige interieur past.’ Kortom, ben creatief, maar doe dat op een gabalanseerde manier.

Bekijk hier het voorjaarshuis Pinterest bord van Fietje! Als je mee wil doen met de voorjaarshuis-actie, lees dan eerst even de FAQ en spelregels.  

nog meer: voorjaarshuis